/ Bellesa / Com has de cuidar els teus tatuatges?

Com has de cuidar els teus tatuatges?

Si us agraden els tatuatges, si els lluïu amb orgull i us agrada presumir d’ells i el seu significat, heu de tenir en compte que és necessari cuidar-los perquè es mantinguin inalterables i en perfectes condicions. Us oferim uns consells:

Els tatuatges, ja siguin estètics com terapèutics, suposen una agressió a la pell. Es realitzen injectant tinta o materials colorants sota l’epidermis amb l’ús de matèries colorants indelebles o petits talls, pel que després del tatuatge la cura d’aquesta pell ha de ser acurat i seguir unes pautes específiques per a evitar infeccions.

A més d’utilitzar la crema reparadora Aquaphor -de Eucerin- per a la cura, tractament i recuperació de la pell després d’un tatuatge, cal:

1.- Deixar tapada la zona entre 2 i 4 hores per protegir-la. Si després de la realització d’un tatuatge et posen plàstic sobre la pell, retira’l immediatament per evitar l’acumulació de sang i fluids.

2.- Neteja el tatuatge 2 o 3 vegades al dia amb aigua tèbia i un syndet, que no conté detergents i cuida la pell extremadament sensible. L’assecat ha de ser acurat i sense raspar la zona del tatuatge.

3.- Hidrata la ferida: utilitza diàriament cremes reparadores per hidratar la zona i accelerar el procés de regeneració i curació dels tatuatges.

4.- Compte amb l’aigua! La dutxa diària no és un problema però cal procurar no mullar massa el tatuatge i aclarir ràpid el sabó o xampú que caigui a sobre. Mai passis de manera agressiva l’esponja o la tovallola. És important no passar molt de temps sota l’aigua durant les 3 setmanes posteriors a la realització del tatuatge. Si submergeixes el tatuatge durant molt de temps pots danyar-lo de manera irreversible. Tampoc hauries de banyar-te a la piscina o al mar en les dues primeres setmanes o fins que el tatuatge cicatritzi. La brutícia i els bacteris de l’aigua poden fer que s’infecti. O com a mínim malmetre’l.

5.- Protegeix-te del sol: és probable que el sol irriti la pell si el tatuatge és recent. I, en general, fa que perdi lluentor o color. És recomanable utilitzar protectors solars amb factor 30 o 50 + per protegir-lo dels raigs ultraviolats.

6.- Deixa el tatuatge a l’aire. El tatuatge és una ferida, per tant no hauries de tapar-lo amb benes, tiretes etc. Si ho tapes, es pot infectar per l’acció dels microbis anaerobis, que són els que es multipliquen a les ferides no suficientment oxigenades. Utilitza roba còmoda i solta, que no oprimeixi la zona del tatuatge.

7.- Cerca senyals d’al·lèrgies o infeccions. Tingues especial atenció a granellades, enrogiment, picor, febre o supuració de líquids de la ferida, fins i tot després de curada. En qualsevol d’aquests casos ves al metge.

8.- No et rasquis ni arrenquis les crostes. Un tatuatge sol trigar entre una o dues setmanes a cicatritzar, segons la zona on estigui i la seva grandària.

9.- Passat un mes, el teu tatuatge ja haurà cicatritzat i en principi ja no ha d’infectar-se. A partir d’aquí n’hi ha prou amb no exposar el tatuatge molt al sol i utilitzar un protector solar adequat.

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

tatoo-boda

 

Comments are disabled

Comments are closed.