/ Bellesa / Bellesa nuvi: hidratar la pell?

Bellesa nuvi: hidratar la pell?

Enrere queden les excuses i el què diran. L’home ja gaudeix en la seva pròpia pell dels beneficis de la cosmètica. El primer pas per prolongar la joventut és la hidratació. Què esperes per descobrir els seus avantatges?

Mirant-te al mirall potser et costa creure que la teva pell, ara llisa i elàstica, necessiti algun cosmètic més de la teva escuma i after-shave. O al contrari, observant la presència d’acne en el teu rostre, dubtes en provar algun cosmètic per por a com reaccionarà la teva pell. En ambdós casos la hidratació és necessària, ja que la pèrdua d’aigua és un problema que afecta tots els tipus de pell.

La pell masculina gaudeix de certs atributs que la mantenen jove per més temps: és més greix que la femenina, la seva secreció de suor és gran i el seu pH més àcid. Per això envelleix més lentament, però res impedeix que les arrugues facin la seva aparició.

Retardar l’envelliment

La principal funció de la cosmètica hidratant és la de mantenir l’elasticitat de la pell. Amb la seva aplicació diària s’aconsegueix un efecte “barrera”, que limita la pèrdua d’aigua i l’aportació de NMF (factors naturals d’hidratació) que capten l’aigua i la fixen a l’interior de les cèl·lules. Per què és tan important mantenir l’equilibri hidrolipídic? La pell d’un adult es compon d’un 70% d’aigua. Quan aquest percentatge baixa és quan apareixen les molèsties típiques de la deshidratació: pell seca, descamada i tirant, pas previ per a la formació d’arrugues. És difícil determinar amb exactitud a quina edat s’inicia aquest procés ja que depèn del ritme de vida i condició genètica de cada un. Al factor cronològic s’afegeixen les agressions internes i externes a les quals se sotmet el nostre organisme: mala alimentació, consum de tabac i alcohol, i factors meteorològics entre els quals destaca l’acció del sol. Si ets dels que, aparentment, no perceps les conseqüències d’aquestes agressions, potser t’interessi saber que a la pell masculina, les arrugues triguen més a aparèixer que en la dona, però quan ho fan són profundes i no disminueixen.

La culpa és dels radicals

Les nostres cèl·lules consumeixen oxigen, procés indispensable per a la vida. En aquest procés de combustió es generen una sèrie de residus tòxics que provenen d’una fracció de l’oxigen consumit que són els radicals lliures (molècules inestables responsables dels processos d’oxidació de les cèl·lules).

Quan en el nostre organisme hi ha un excés de radicals lliures “aquests ataquen la membrana de la cèl·lula i la debiliten fent que totes les nostres cèl·lules envelleixin i per tant també nosaltres anem envellint.”, Explica el Dr. Jordi Bosch, especialista en Medicina estètica. Per combatre el dany ocasionat pels radicals lliures, els productes hidratants afegeixen principis actius antioxidants (vitamines, minerals, entre d’altres) que contribueixen a restablir al màxim l’equilibri de les cèl·lules.

Textures especials: cosa d’homes

En els últims anys el mercat de la cosmètica masculina ha evolucionat significativament. Prova d’això és l’ampliació de les gammes de productes masculins de la majoria de firmes de cosmètica, que han tingut molt en compte la vostra preferència cap a les textures lleugeres (fluids, gels, esprais) i sobretot no greixos, que actuen amb eficàcia però no deixen brillantors ni rastre sobre la pell. Així són la majoria de productes del mercat, embolicats en un clar missatge: la cura de la imatge i l’ús de la cosmètica també és cosa d’homes.

Al marge de la seva formulació, l’aplicació de la cosmètica hidratant no té secrets. És important que la pell estigui neta i que la facis servir amb constància. Aquest senzill gest diari et permetrà apreciar de forma immediata els seus resultats, que es tradueixen en una pell sana i jove per més temps.

Consells generals per mantenir sana la nostra pell

– Alimentació natural (incrementar el consum de fruites, verdures, productes integrals)
– Evitar el consum de tabac i moderar el d’alcohol.
– Fer exercici habitualment.
– Mantenir un bon sentit de l’humor. Riure fàcilment ajuda a oxigenar la pell.

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

nuvi-maco

Comments are disabled

Comments are closed.