/ Bellesa / Com mantenir la figura durant el Nadal

Com mantenir la figura durant el Nadal

Les festes i, per tant, els àpats nadalencs, estan a la volta de la cantonada. Com cada any, després d’elles, ve la bàscula amb la temuda xifra d’augment de pes. No obstant això, ningú vol sacrificar els àpats nadalencs i, no cal fer-ho. Seguint una sèrie de senzills consells és possible mantenir, en la mesura del possible, la figura, sense privar-se dels rics plats nadalencs. Et donem les claus per aconseguir-ho:

– Els dolços millor al migdia que a la nit. Hi ha una opció que sempre triomfa en qualsevol pla d’aprimament o manteniment. L’aportació de calories ha de ser major al matí que abans d’anar a dormir. Per això, com òbviament es prendran dolços durant l’època nadalenca, és recomanable que aquests dolços es consumeixin al matí en lloc de a la nit. És a dir, millor deixar els torrons, massapans o polvorons, per al menjar de Nadal, i no per la nit de Nadal.

– Busca un moment per fer esport. Se sol prendre com a tònica habitual el fet de no realitzar exercici quan s’està de vacances. Si bé, és molt possible que els esdeveniments i reunions amb amics i família, deixin menys temps per practicar esport, també ho és que sempre queda algun petit forat per realitzar-lo. No cal seguir el mateix ritme d’exercici, sinó que tan sols amb “escapar-se” a córrer l’endemà d’haver tingut un dinar copiós, o donar un petit passeig després d’un d’ells, s’aconseguirà reduir, en la mesura que possible l’impacte calòric.

– Per brindar, millor les begudes de menys graduació. Tal i com és sabut, les begudes alcohòliques que tenen una major graduació, tenen una aportació de calories molt més gran. A més, són calories denominades com “buides”, engreixen però no alimenten. Per això, és aconsellable realitzar els brindis i acompanyar els àpats amb begudes amb menys graus, com són el vi o el cava. La cervesa, el vi sec i la sidra són les begudes alcohòliques que menys alcohol, carbohidrats i calories aporten. Això si, sempre amb moderació. Les, diguem, més “perilloses” en qüestió calòrica són els licors dolços, o el whisky, rom i conyac. Això sí, cal tenir en compte que alguns refrescos de cola, poden contenir més calories que algunes begudes, fins a 140 calories per llauna.

– Millor plats cuinats al forn o a la planxa. La forma en què es cuinen els aliments, és clau a l’hora d’augmentar o disminuir el seu nombre de calories. Per això, en festes, és millor optar per plats que estiguin cuinats al forn, al vapor o a la planxa, en lloc de realitzar fregits o arrebossats. Hi ha una gran varietat de plats que són molt desitjables i saborosos, i que es cuinen de forma més sana. Peixos al forn, a la planxa, carns i patates al forn, són moltes les possibilitats de viandes festives amb menys calories que si es cuinessin d’una altra manera.

– Pren-te un temps per descansar. Un cop immersos en el “maremàgnum” de menjars i esdeveniments nadalencs, sembla que els dies que estan entre les dates assenyalades, s’hagi de seguir ingerint aliments que engreixen més o dolços. No obstant això, això no té per què ser així. De fet, és recomanable aprofitar els dies que hi ha entre els festius, per tal de desintoxicar el cos. Així, en aquests dies és convenient baixar el nivell d’aportació de greixos i posar la mirada en fruites i verdures.

Idees importants a tenir en compte:

– no deixis d’esmorzar encara que aquest dia sigui el banquet de Nadal i es vulgui arribar amb més fam
– hidrata’t i depura’t els dies anteriors i sobretot els posteriors amb infusions, brous vegetals, etc.
– no has de repetir en els menjars ni omplir molt el plat.
– menja lentament per pair bé
– has de tenir en compte que les begudes gasoses t’inflen més
– és recomanable portar un recompte escrit del que s’ingereix, amb la finalitat de compensar excessos per menjars menys calòrics.
 

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

 

santagirl

Foto: carbonated / Foter / CC BY-NC-SA

Comments are disabled

Comments are closed.