/ Blog / Com portar-se bé amb la sogra

Com portar-se bé amb la sogra

Cal tenir molta paciència!

Moltes vegades s’ha associat la imatge de la sogre a la d’una persona que intenta controlar i manipular la vida del seu fill, fins i tot quan aquest ja ha deixat el niu per anar-se a viure sol (o en parella). Aquesta imatge és pot arribar a convertir en realitat si no se sap com controlar la situació.

Cal entendre que moltes mares, quan els fills marxen de casa, pateixen el síndrome del niu buit. Per aquest motiu volem oferir una sèrie de pautes per entendre millor el comportament d’una de les persones més importants en la vida de la vostra parella.

Gelós:
Moltes mares tenen por a perdre els seus fills, a que l’amor dels seus “petits” es vegi reemplaçat pel nou nucli familiar que aquests acaben de formar i per tant que de mica en mica es vagin oblidant d’elles.

Com dues gotes d’aigua: La mare ha representat sempre una de les peces vitals d’una llar, ja que ella ha estat l’encarregada de fer el menjar, preocupar-se de l’educació dels fills i molt sovint ha tingut cura de l’economia familiar. Tot i així cadascú fa les coses a la seva manera i per tant és possible que no es coincideixi en algunes cosses. Per evitar possibles confrontacions, es pot adoptar algunes de les costums de les sogres amb les que s’estigui d’acord.

Respectar la privacitat: Delimitar clarament els espais de la parella i el paper que juga cada persona en el context familiar. És imprescindible establir els límits que té cadascú per a que l’altre no se senti absort.

Cura dels nens: La forma d’educar els fills acostuma a ser un dels altres aspectes a on hi ha discordança. Per fer que tot funcioni les àvies poden donar la seva opinió sobre l’educació dels nets, però la última paraula (i la responsabilitat) és dels pares i les àvies ho han de respectar.

Rols familiars: Cadascú té el seu paper en la vida familiar i els altres l’han de respectar. Qui té la sort de portar-se bé amb la sogre les pot arribar a veure com a una segona mare.

O ella o jo: Tot i que les diferències entre les dues siguin irreconciliables, posar a la parella, o al fill, entre l’espasa i la paret pot ser contraproduent.

Trencar el cordó umbilical: S’ha de trencar la dependència emocional que es pugui tenir amb la mare.

 

caballitos[1]

Comments are disabled

Comments are closed.