/ Bellesa / Com rentar bé el cabell: t’ho expliquem!

Com rentar bé el cabell: t’ho expliquem!

Escollir el xampú adequat és fonamental per conservar el cabell sa i bonic. No obstant això, no és l’única cosa important: rentar-lo bé té el seu truc, encara que sembli senzill. T’expliquem en 10 punts quin és el pas a pas ideal.

1- Raspalla el cabell abans de rentar-lo per eliminar restes de laca, escumes, etc.
2- Humiteja el cabell completament en aigua tèbia, perquè molt calenta obre massa els porus i es resseca en excés. Mulla bé tant el cuir cabellut com el cabell abans d’aplicar el xampú.
3- Aboca una mica de xampú al palmell de la mà. La quantitat adequada és la mida d’una nou, que permet crear escuma suficient per tot el cabell.
4- Estén el xampú en diferents zones del cap amb la punta dels dits i, amb l’altra mà, emulsiona en moviments circulars perquè el xampú arribi a tot el cuir cabellut. No ha de fregar mai el cuir cabellut i encara menys amb les ungles. L’ordre és el següent:
– Part superior del cap
– Laterals del cap
– Coronilla i zones mitjanes
– Puntes i clatell.
5- Un massatge suau és suficient. El cabell ha de caure d’una manera natural. Mai s’ha de friccionar ni l’arrel ni les puntes.
6- Aclareix molt bé el cabell deixant que l’aigua corri a través d’ell.
7- Després del rentat, és molt important aplicar un condicionador. Aquest funciona com a escut evitant que el cabell es trenqui en desembolicar amb els dits o la pinta. S’ha d’aplicar per tots els flocs de cabell, des de les puntes cap amunt. Deixa actuar uns minuts. A les puntes cal aplicar sempre doble quantitat de condicionador. Aclareix bé el cabell deixant que l’aigua corri mentre ho acaricies, per eliminar tot el cosmètic.
8- Les mascaretes intensives aporten al cabell una hidratació i una cura extra. Es recomana començar el tractament dos o tres cops per setmana i, posteriorment, aplicar-les un cop a la setmana. És molt important deixar que actuïn el temps recomanat. Aclareix abundantment perquè no quedin restes.
9- Amb una tovallola neta, hem de pressionar el cabell suaument per assecar-lo, evitant fregar-ho. No ha de raspallar mai els cabells quan encara està humit. Pentina el cabell des de la meitat de la cabellera cap a les puntes.
10- Utilitza l’assecador després d’haver tret la humitat del pèl amb una tovallola: mai quan el cabell encara regalima. Seca bé l’arrel del pèl, especialment al clatell, per evitar que la humitat obri la cutícula i ho deixi desprotegit. El teu cabell està llest!

 

Font: AMIC / Belleza Activa

 

cabell-nuvia

Comments are disabled

Comments are closed.