/ Bellesa / Sis mals hàbits que poden arruïnar el teu somriure

Sis mals hàbits que poden arruïnar el teu somriure

Lluir una dentadura sana i radiant és molt més senzill del que creiem, només n’hi ha prou amb canviar certs hàbits de la nostra rutina que, sense saber-ho, perjudiquen les dents.

Us desvetllem sis costums que posen en perill la salut del teu somriure:

1.- Mossegar bolígrafs, llapis o qualsevol altre objecte: aquesta mania tan estesa pot causar un gran dany bucodental, ja que a l’estrènyer aquests objectes entre les dents, a més de fer que es desprenguin trossos de plàstic o fusta, poden provocar petits trencaments en les peces dentals, a causa de la força que s’exerceix.

2.- Utilitza les dents com a eina multiusos: petits gestos com tallar fil al cosir o humitejar i passar-lo entre les dents, obrir ampolles, entre altres accions, poden fer que, a poc a poc, apareguin petites osques en ells que provoquen que aquests perdin la seva regularitat. Aquestes accions danyen la dentadura i, a més, poden ser les causants de trencaments severes en ella.

3.- Abusar dels cítrics: la creença popular que sosté que les taronges i mandarines són els millors aliats per combatre el refredat o la grip, fa que en els mesos de fred augmenti el seu consum. I en aquest cas és pitjor el remei que la malaltia. A més de no estar demostrat científicament, l’àcid d’aquests cítrics debilita l’esmalt dental, augmentant el risc a patir càries, a més d’augmentar la sensibilitat dental.

4.- Utilitza escuradents danya les genives i les dents: aquestes eines suposen una forma errònia de mantenir la teva dentadura neta. Canvia’ls per fil dental o per raspalls interproximals per retirar les restes de menjar de la boca i incorpora l’ús d’aquests instruments en la teva rutina d’higiene bucodental diària.

5.- Mossegar-se les ungles: és un hàbit que enlletgeix l’aspecte de les mans i perjudica greument les dents. El xoc de la dentadura amb les ungles fa que es desprenguin petits prismes de l’esmalt, creant microfractures a les dents. A més, com les mans són un focus de bacteris, a mossegar-nos les ungles facilitem l’accés d’aquests microorganismes a la nostra boca, afavorint el risc de patir càries. Aquest mal hàbit també pot causar patologies bucodentals i danys en les articulacions de la mandíbula com, per exemple, el trastorn en l’articulació temporomandibular, una patologia que afecta els ossos i els músculs que uneixen el crani amb la mandíbula inferior. A què estàs esperant per deixar de mossegar-te les ungles?

6.- Raspallar-se les dents just després de menjar… No! Encara que és molt positiu mantenir la higiene dental, raspallar-se les dents res més menjar pot ser més perjudicial que beneficiós. Quan es pren aliments àcids, refrescos o dolços, el pH de la boca es torna més àcid. En aquest moment, l’esmalt està especialment sensible, de manera que la fricció amb les truges del raspall pot danyar-lo i facilita l’accés dels bacteris a les dents. Després de dinar s’espera un mínim de mitja hora abans de raspallar-te les dents i, mentrestant, beu aigua o mastega xiclet per afavorir la producció de saliva i restableixi ràpidament el PH.

 

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

somriure-nuvia

Comments are disabled

Comments are closed.