/ Blog / Una cosa vella, una nova, una prestada i una blava

Una cosa vella, una nova, una prestada i una blava

Hi ha una tradició molt antiga, que prové de l’Edat Mitjana, que diu que la núvia ha de portar una cosa nova, una cosa vella, una cosa prestada i una cosa blava. Coneix una miqueta més sobre aquesta tradició.

La tradició de que la núvia ha de portar una cosa nova, una cosa vella, una cosa prestada i una cosa blava prové de l’Edat Mitjana, una època d’obscurantisme i superstició.

Una cosa vella representa la connexió amb el passat.
Una cosa nova representa la nova vida que els nuvis estan a punt de començar.
Una cosa prestada representa l’amistat i la felicitat.
Una cosa blava representa la fidelitat.

No saps que posar-te per seguir aquesta tradició? T’oferim algunes idees:

Algunes idees per a una cosa vella: El teu anell de compromís. Alguna joia familiar. El teu perfum. Les sabates –si són noves pots portar-les un dia abans, per què els peus s’acostumin-. Un carruatge antic per al transport. El ganivet del casament dels teus pares per tallar el pastís. Una moneda antiga.

Algunes idees per a una cosa nova: És el més fàcil, ja que la majoria de coses seran noves. El teu vestit. Els accessoris. Les sabates. El vel. La roba interior. El ram.

Algunes idees per a una cosa prestada: Segur que molta gent estarà disposada a deixar-te qualsevol cosa per aquell dia. Una idea es demanar-li a alguna amiga que s’hagi casat fa poc alguna cosa com el vel, el tocat, algun adorn de cap, un ventall de núvia, els guants, etc., o bé alguna joia de la teva família o de la família del teu company.

Algunes idees per a una cosa blava: Gairebé sempre s’utilitza una lliga blava, però també podeu utilitzar el ram de flors, el vel, el vestit, o si voleu fer la festa més entretinguda, globus i confetis d’aquest color o, fins i tot, podeu posar música blues.

lliga-blava

Comments are disabled

Comments are closed.