/ Blog / Les etapes de l’embaràs

Les etapes de l’embaràs

Els 9 mesos que dura l’embaràs us poden semblar eterns, però què són 9 mesos? Realment passen molt ràpid i val la pena aprofitar-los al màxim. Lluïu la panxa i gaudiu al màxim de l’embaràs, aprofiteu-lo per a començar a crear un vincle entre vosaltres i el vostre fill, un vincle que perdurarà tota la vida.

Podem dir que l’embaràs està format per diferents etapes, i cadascuna dura un trimestre.

En el primer trimestre l’embaràs pràcticament no és evident, només tu i les persones a qui els hi has dit ho sabeu. És una etapa amb sentiments ambivalents per a la majoria de dones embarassades. Cal que et donis temps per a la relaxació, que escoltis el teu cos, comparteix tot el que sents amb la teva parella, fes que se senti partícip de l’embaràs perquè ell sent les sensacions que tu tens.

El segon trimestre de l’embaràs la panxa ja ha crescut una mica i comença a ser evident que estàs embarassada, a més comences a notar els moviments del teu fill. Ja no tens tanta por de poder tenir un avortament. Gaudeix de les sensacions positives de l’embaràs, escolta el teu interior, els senyals que t’envia el teu fill, comença a connectar amb ell i comunicar-te. La comunicació que creïs serà la base per a la creació del vincle afectiu un cop neixi. Intenta buscar un espai de casa teva i un temps per poder escoltar el teu cos i poder interpretar els senyals, deixa que la teva parella participi en aquest moment.

El tercer trimestre és quan el teu fill està pràcticament format i només us queda esperar. Pots tenir canvis físics importants i et pots sentir més cansada. Procura mantenir el vostre espai de temps diari. Podeu jugar amb el vostre fill tocant la panxa i intentant descobrir quina part d’ell esteu tocant, si són parts petites possiblement siguin les mans o els peus i si són més grans pot ser el cap o el cul.

El moment del part és el gran misteri. Ningú sap exactament què és el que desencadena el part, se saben alguns factors que poden influir i que provoquen contraccions, així com algunes que les poden aturar, però no es coneix del tot. És molt important que estiguis relaxada i no tinguis por.

Molta sort i felicitats per aquesta nova etapa!

 

cigonya

Comments are disabled

Comments are closed.