/ Bellesa / Fa fred i ens hem de cuidar

Fa fred i ens hem de cuidar

El fred de l’hivern i també del fregament de la roba o el calçat fan que algunes zones del nostre cos com els colzes, els genolls i els turmells quedin rugosos i aspres al tacte. Si a això li afegim que gairebé no ens recordem d’ells a l’hora d’hidratar el nostre cos, la cosa empitjora. El resultat més evident de tot això és que la pell d’aquestes tres zones tingui un aspecte més gruixut, rugós i blanquinós que en altres àrees. Aquest fenomen es coneix com hiperqueratosi o augment de mida de la capa còrnia de l’epidermis. Malgrat la seva importància, no hi ha cosmètics específics per a la seva cura, sinó que s’engloben en tractaments més genèrics.

Els protagonistes de dalt a baix:
El colze

Aquesta articulació permet moviments de flexió, extensió i rotació de l’avantbraç sobre el braç. Els principals problemes estètics d’aquesta zona són:

– hiperqueratosi o engruiximent de la pell
– flacciditat que es produeix a causa del moviment continu
– deshidratació, que deixa la pell blanquinosa, mat, arrugada i rugosa al tacte.

El genoll

S’hi troben els ganglis que recullen la circulació limfàtica procedent del peu i de la cama. Els problemes estètics del genoll són:

– engruiximent de la pell
– l’acumulació de la cel·lulitis i el greix, que pot provocar un anti-estètic augment de volum.

El turmell

Si en caminar no realitzem correctament el moviment d’aquesta zona i si més no hidratem adequadament la pell notarem:

– engruiximent de la pell
– esquerdes
– mala circulació sanguínia que es tradueix en retenció de líquids, excés de volum hematomes, dolor i sensació de pesadesa causa de l’estancament de la sang.

Problemes localitzats amb solucions concretes

Et proposem solucions molt específiques perquè puguis corregir els problemes més comuns que solen patir colzes, genolls i turmells.

Engruiximent de la pell: L’exfoliació aconseguirà eliminar les cèl·lules mortes que s’acumulen a la capa còrnia, la més superficial de la pell. Aplica’t una o dues vegades per setmana un gel exfoliant que, a més de netejar i tonificar la pell, afavorirà el procés de renovació cel·lular i deixarà la pell més suau i lluminosa.

Flacciditat: El millor per combatre la falta de fermesa en aquestes zones és l’exercici físic i els massatges a cabina. A més, pots utilitzar un producte reafirmant que encara que no sigui específic per a aquestes zones, sempre serà més beneficiós que no fer res.

Deshidratació: La reducció notable d’aigua a la pell es dóna per sudoració excessiva, per l’acció de factors mitjà-ambienteales, falta de cures cosmètiques o perquè no es beu suficient líquid. Per combatre-la, després d’una exfoliació profunda aplican’t cremes hidratants o nutritives, que ajuden a recuperar equilibri hídric de la pell. La zona tractada recupera en poc temps la tonalitat i vitalitat perdudes.

Retenció de líquids: Els massatges continuats de drenatge limfàtic són la teva millor opció. Diverses sessions en cabina s’equilibraran l’excés de líquid drenant dels teixits, estimulen la circulació limfàtica i faciliten l’eliminació de qualsevol microorganisme perjudicial per a l’organisme. I el més important de tot. Beu almenys un litre i mig d’aigua al dia! Amb l’objectiu de mantenir les cèl·lules i els òrgans adequadament hidratats, si no beus prou aigua, el teu organisme, que és molt savi, reté tota l’aigua i líquid que ingereixes. Es tracta d’un mecanisme d’autodefensa natural.

Augment de volum per acumulació de greix: Si aquest és el teu cas, opta per mètodes que ajudi a remoure els dipòsits grassos acumulats en el teixit adipós i que acceleren el metabolisme dels greixos. La termoteràpia i els massatges amb algues i fangs poden ajudar-te, així com realitzar exercici.

Mala circulació: El més adequat seria la pressoteràpia i massatges a força de cosmètics refrescants d’efecte fred per afavorir la circulació de retorn. Novament l’exercici físic com caminar és imprescindible.

Esquerdes: Són dureses que al augmentar de mida que arriben a obrir-se. Per reduir l’excés de pell queratinitzada hidrata-les profundament diàriament fins a reduir l’excés de sequedat.

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

fa-fred

Comments are disabled

Comments are closed.