/ Bellesa / Objectiu: 1 talla menys, ventre pla

Objectiu: 1 talla menys, ventre pla

Si no pots viure sense els teus texans de lycra perquè al llarg del dia notes com augmenta un parell de talles el teu ventre, no et preocupis: és un mal de moltes i té solució. Et donem les claus per aconseguir un ventre més pla.


Aconseguir un ventre pla té dos puntals bàsics: el primer, evitar el restrenyiment, i el segon, evitar la fermentació. Però, també cal ser realista: si ets dona, has tingut fills i tens més de 30 anys, no esperis que el teu ventre estigui absolutament pla. Sí, és cert que hi ha dones que semblen tenir una taula, però és pura sort i una mica de genètica. Això no vol dir-te que hàgim de resignar-nos a tenir panxa. Però sí que no podem esperar tenir el ventre de quan teníem 20 anys menys, perquè el nostre cos ha canviat.

Comencem pel principi. Per evitar el restrenyiment, molt comú entre les dones, cal augmentar la ingesta de fibra i aigua. La fibra absorbeix l’aigua i estimula els intestins, cosa que ajudarà al nostre intestí a realitzar correctament el trànsit i evacuar tot allò que queda dipositat en el baix ventre. Aficioneu als cereals integrals i els pans de cereals, millor torrats i amb poc llevat per evitar la fermentació. Pel mateix, res de begudes gasoses i disminueix la ingesta de llegums i verdures que provoquen gasos, com el bròquil, les cols de Brussel, les mongetes blanques i els pèsols. Els gasos no són més que un producte de la fermentació d’aquests aliments en l’organisme. I no mengis de pressa: en fer-ho empasses aire que es queda dins i dificulta la digestió.

Per una bona digestió
De fet, el millor perquè el ventre no s’infli és una bona digestió, i per això et poden ajudar les tisanes, però també menjar a poc a poc, mastegar correctament i prendre un temps després de dinar per fer la digestió. L’organisme necessita un cert descans perquè la sang es dirigeixi cap als òrgans implicats en la digestió i aquesta es realitzi correctament. Si et poses immediatament a treballar o a caminar, cosa molt comuna, només aconseguiràs que la sang flueixi al cervell o a les cames, la digestió serà lenta i pesada i acumularàs molt més.

Un exercici que pots realitzar en qualsevol lloc, fins i tot asseguda a la feina, et pot ajudar en cas de digestions lentes i pesades. Amb la mà dreta, realitza un suau massatge sobre el ventre en el sentit de les agulles del rellotge, començant des de la part baixa esquerra del ventre, donant la volta al voltant del melic i acabant on començar, realitzant en arribar una lleugera pressió. T’ajudarà a facilitar el trànsit intestinal.

Hi ha persones que tenen problemes importants de gasos. En aquests casos, el millor és sempre consultar amb el metge de família, que pot indicar algun fàrmac per estimular la seva eliminació i aconsellar sobre el tipus de dieta a seguir.

Plantes per desinflar
– Entre les combinacions de plantes digestives per prendre com tisana o en càpsules destaquen la d’herba-lluïsa amb malva, que a més és relaxant i lleugerament laxant
– També la menta-poliol és molt digestiva i pot combinar-se, per exemple, amb camamilla o til·la
– La carxofa està també indicada per evitar les digestions pesades, ja que el component que li dóna amargor (cinarina) ajuda a digerir els greixos i a eliminar líquid i toxines. En estimular la secreció de bilis, també contribueix a evitar el restrenyiment

 

Font: Belleza Activa/ AMIC

 

guapa-guapa

Comments are disabled

Comments are closed.