/ Bellesa / Llavis fora de perill del fred

Llavis fora de perill del fred

El fred, el vent, la sequedat de la calefacció i altres factors poden danyar la fràgil pell dels llavis, que es resseca, quartera i pot arribar a provocar petites ferides sagnants. Tant en els i adult@s com en els i les infants i els ancian@s, que poden tenir més problemes en ser la boca una porta d’entrada a infeccions greus. No deixis que passi, ja que evitar-ho és tan senzill com utilitzar un protector labial sempre que s’exposin els llavis a les agressions.

Per evitar que els teus llavis acabin destrossats, et donem alguns bons consells:

1. Aplica l’hidratant de llavis només quan sigui necessari i no de manera indiscriminada. És a dir, que si ho utilitzes contínuament, els teus llavis s’assecaran en el moment en què no ho facis.
2. Hidrata’t per dins, beu almenys 2 litres d’aigua diaris.
3. Utilitza productes especials per als llavis, la crema hidratant de la cara o del cos no proporciona la mateixa hidratació.
4. Protegeix els llavis dels raigs solars no només a l’estiu, la pell dels llavis no conté melanina i no es pot protegir dels raigs ultraviolats (UV).
5. Exfolia els llavis suaument de forma periòdica, per retirar les pells mortes.
6. Evita fumar, beure molt alcohol i prendre molta cafeïna.
7. Neteja els llavis després de menjar aliments àcids o salats, ja que els ressequen en excés.
8. Segueix una dieta equilibrada menjant aliments rics en Vitamina B.
9. No arrenquis mai les pell dels llavis, només aconseguiràs produir-te ferides.

A aquests 9 consells, nosaltres afegiríem un dècim: mai passis la llengua sobre els llavis quan els notes secs, en lloc d’hidratar, mullar-los amb saliva afavoreix la seva deshidratació i encara queden més desprotegits.

 

Font: AMIC / Belleza Activa

 

 

llavis-nuvia

Comments are disabled

Comments are closed.