/ Bellesa / Nuvis somrients sense por al dentista

Nuvis somrients sense por al dentista

El somriure és un tret de bellesa indiscutible, especialment si és franca, oberta i amb una dentadura sana, blanca i completa. Però un 40% d’espanyols no va al dentista, i entre les raons esgrimeix la por. Et donem les claus per perdre i lluir un somriure sa.

L’odontofobia, o por irracional al dentista, afecta el 15% de la població, segons l’OMS. La por a anar al dentista sol ser un temor a sentir dolor que no sempre té a veure amb una experiència negativa prèvia. Segons un estudi recent, el 2014 gairebé el 60% dels espanyols van anar al dentista enfront del 30% de 2003 (Institut d’Investigació de Mercats Key Stone i FENIN). Per tant, encara hi ha un 40% de persones que no va al dentista i d’ells, el 14% assegura que el motiu no són els diners.

El doctor Iván Malagón, especialista en Ortodòncia i Ortopèdia Maxilo mandibular i un dels majors experts a nivell internacional en ortodòncia invisible, ens explica a què es deu aquest temor i les claus per perdre la por:

Una mala experiència prèvia: Això es produeix en una mínima part dels casos. Si has tingut una mala experiència en el passat, canvia d’especialista i quan demanis cita amb un nou odontòleg explica-li la situació i valora amb ell la possibilitat de tenir abans un intercanvi d’impressions en el qual tu puguis transmetre-li què t’inquieta i puguis assegurar-te que ho entén i assumeix aquesta situació com a part del tractament. La salut de les teves dents i la teva salut en general mereixen que l’especialista t’escolti i conegui els teus temors.

Por al dolor: Forma part de la “llegenda urbana” del dentista com “arrencaqueixals” dels segles XIX i XX. Som al segle XXI i estem per la Odontologia preventiva: es tracta d’actuar abans que sigui necessari un tractament.
La revisió dental periòdica no fa mal. No deixis d’anar a la teva cita cada sis mesos per por que et facin mal. En aquesta cita comprovem l’estat de les nostres dents i genives i detectem patologies (càries, malalties periodontals, …) en la seva fase inicial. Això ens permet tractar-les de forma poc invasiva.
El tractament, en general, tampoc fa mal. Comptem amb recursos suficients per parlar d’Odontologia sense dolor: La tecnologia làser ens permet tractar pràcticament tot tipus de malalties sense anestèsia i sense dolor, ni molèsties per al pacient. Gràcies al làser, podem treballar sense escalfar i, per tant, sense transmetre sensibilitat a la superfície de la dent. Aquesta nova tecnologia substitueix el bisturí, la turbina i la maduixa, tres elements que causen fòbia al pacient perquè sol associar-se a dolor local.

Ansietat: L’ansietat, que genera la por a allò desconegut i la prevenció a què algú urgue en alguna cosa interna nostre, com la boca, amb instrumental i suposadament fora del nostre control, avui dia és manejable gràcies a la sedació conscient. Aquesta ens permet relaxar el pacient de manera que es manté conscient i col·labora amb nosaltres en el tractament.

Por a la punxada: Si fos necessari recórrer a un anestèsic, els odontòlegs comptem avui dia amb formació específica per poder administrar-sense causar molèstia. Precisament la finalitat del anestésic és evitar el dolor.

Font: AMIC / Belleza Activa

 

nuvis-somrients

Comments are disabled

Comments are closed.