/ Blog / Segones núpcies

Segones núpcies

Abans que res felicitar a aquelles persones que han decidit tornar-se a casar després d’haver-se quedat vidus o haver-se divorciat. Avui en dia, és molt comú assistir a segones núpcies (i, fins i tot, terceres). Us donem algunes pautes per a què sigui un dia molt especial.

Les segones núpcies són festes molt especials tant per als nuvis com per als familiars, però abans de prendre la decisió de tornar-se a casar hi ha alguns factors importants a tenir en compte:

  • És recomanable que els vidus i/o vídues guardin un temps de dol abans de tornar-se a casar, com a símbol de respecte per la memòria del mort. A més, aquest temps és considerat com a prudent per a què el vidu/vídua pugui reflexionar i no prengui una decisió apressada.
  • Tot i que els divorciats poden casar-se tan aviat com es legalitzi el seu divorci, pot ser una decisió apressada, per tant és aconsellable que hagi passat un temps prudencial des de la seva separació com per haver tractat de reconciliar-se o per tenir un lligam emocional ben ferm amb la nova parella.
  • Si és la primera boda d’una núvia amb un divorciat, la núvia no té cap restricció per celebrar qualsevol tipus de casament.
  • Si els nuvis han estat casats anteriorment i tenen fills, és important que aquests siguin els primers en saber la noticia, abans que qualsevol altre familiar. L’anunci d’aquest segon casament pot ser de forma informal, tot depèn de la personalitat dels nuvis (i de la seva relació amb els seus fills)
  • Si els fills són petits és important que entenguin que aquesta segona parella no reemplaçarà el seu pare o mare, i que la seva relació amb ells no canviarà amb l’arribada d’aquesta persona a les seves vides.

El vestit de la núvia
Tot i que la cançó diu “Blanca i radiant va la núvia”, quan aquesta es casa per segona vegada, el blanc pot ser un color dubtós en moltes dones. Una opció, si no es vol renunciar al blanc o al blanc trencat, pot ser un dues peces, un vestit jaqueta o un vestit pantaló.
Una altra opció, molt recomanable, és escollir un vestit de festa. Si la boda és de matí és millor optar per un vestit de festa curt i si la boda és de tarda – vespre un vestit llarg.

La cerimònia

L’església catòlica impedeix celebrar una segona cerimònia religiosa quan un o tots dos nuvis ja han celebrat abans aquest ritual, a menys que s’aconsegueixi una dispensa eclesiàstica. És millor escollir, llavors, una reunió semi-formal o informal amb la participació de familiars i amics més propers, en lloc d’una gran festa molt formal.
En quant a l’entrada dels nuvis, aquests poden entrar junts o bé de la forma tradicional, en el cas que el pare de la núvia no pugui assistir a l’acte, el més recomanable és que qui acompanyi a la núvia sigui un familiar molt proper com pot ser el seu germà o el seu fill gran.
Els nuvis poden prescindir de la figura del padrí de boda o bé escollir un familiar proper com el germà del nuvi (com marca la tradició) o algun familiar o amic molt proper a la parella.

La celebració
Tot depèn de la personalitat dels nuvis, tot i que la majoria de les segones bodes es celebren de forma informal, convidant els amics i familiars més íntims. Tot i així, si els nuvis els hi fa il·lusió celebrar un gran casament, són ben lliures de fer el que vulguin. Les invitacions, com a les primeres núpcies, aniran d’acord amb el tipus de celebració que es vulgui fer.

Llista de regals

S’ha de tenir present el tema de si s’ha de fer llista de regals o no? La millor opció és fer-la o donar un número de compte. Tot i així s’ha de tenir en compte si fa poc temps que es va celebrar la primera boda i els convidats són els mateixos.

peto-boda

Comments are disabled

Comments are closed.