/ Bellesa / Somriu sense por a les arrugues

Somriu sense por a les arrugues

Els llavis expressen qui som, què fem, què volem i què no contínuament. És difícil trobar un moment en què estiguin absolutament quiets. I aquest moviment, que ens defineix i caracteritza, acaba deixant empremta a la cara, especialment al voltant de la boca, en forma d’arrugues.

Però per això no deixarem de somriure i de riure obertament a riallades. Per que no hi ha res hi ha més bonic que un somriure franc, encara que estigui envoltada d’arrugues. I perquè la cosmètica ens pot donar un cop de mà per tenir cura com es mereixen els nostres llavis.

Precisament, el que fa bella a aquesta zona és la seva capacitat d’expressió, que determina la seva fragilitat, ja que d’altra manera no podria fer tots els moviments que necessita al llarg del dia.
Els llavis i el seu contorn són la zona més fràgil de la cara. Durant el dia, pateix diversos tipus d’estrès, mecànics i químics, beure, menjar, parlar, somriure, riure… El conjunt de les nostres expressions passa per la boca, sempre en moviment. L’epiteli particularment fi dels llavis fa que sigui una regió summament sensible als raigs ultraviolats i l’envelliment. A més, i sobretot, és una mucosa, una membrana recolzada sobre uns músculs, especialment vulnerable, sobretot a les zones de contacte. Les micro-lesions i micro-fissures tissulars poden aparèixer quan els llavis pateixen estrès.

La primera cura que necessita la pell és la hidratació. A més, els llavis són una mucosa, sense melanina ni glàndules sebàcies, exposada al sol i als agents atmosfèrics, amb canvis de temperatura i humitat continus i sobtats, de manera que requereix una aportació extra de humectants, així com d’agents que la protegeixin de aquestes agressions i d’altres que l’ajudin a recuperar-se dels estralls diaris. T’expliquem quines cures necessita cada dia i què cosmètics poden ajudar-te en aquesta tasca.

Ritual diari per cuidar els teus llavis

1.- Neteja i desmaquilla els llavis a la nit amb un cosmètic adequat. Pots utilitzar el mateix que per a la resta de la cara, però procura eliminar tot el labial sense fregar, de manera suau i repetint el desmaquillatge fins que no quedin restes.
2.- Exfolia suaument els llavis amb un cosmètic específic i / o un raspall de dents de truges suaus. Fes-ho només si veus que els teus llavis estan molt secs i tenen pells mortes, però no ho intentis si estan esquerdats o sagnen, només aconseguiries danyar-los més. Malgrat el que diuen algunes fonts, no cal exfoliar-los cada setmana (ni cada dia!) Si estan ben hidratats.
3.- Aplica un bàlsam nutritiu abans d’anar a dormir. Com la resta de l’organisme, la mucosa de la boca es repara de nit. Ajuda-aportant-li un tractament que la hidrati a fons i contribueixi a la seva regeneració.
4.- Al matí, neteja de nou el rostre i els llavis amb els cosmètics adequats. És convenient eliminar els residus que hagi excretat la pell i preparar-la per al tractament de dia.
5.- Aplica un tractament antiedat a la zona dels llavis i el seu contorn si aprecies que les línies d’expressió i les arrugues comencen a treure el cap a les comissures de la boca o sobre el llavi superior.

6.- Hidrata i protegeix els llavis amb un labial, amb color o no. Tant si et maquilles com si prefereixes no fer-ho, és imprescindible protegir els llavis dels agents atmosfèrics i el sol. Escull un cosmètic que els proporcioni humitat, els suavitzi i pugui reaplicar amb facilitat.
7.- Utilitza el tractament de llavis sempre que ho necessitis al llarg del dia. El fet d’estar exposats contínuament, poden assecar-se en excés, de manera que cal reaplicar el producte les vegades que sigui necessari.
Font: AMIC / Belleza Activa

novia-somriure

Comments are disabled

Comments are closed.