/ Bellesa / Combat l’al·lèrgia primaveral amb els millors trucs

Combat l’al·lèrgia primaveral amb els millors trucs

Per a les persones al·lèrgiques al pol·len, la primavera suposa una marató de supervivència en el camí cap a l’estiu. Els esternuts, la congestió nasal, les picors o la conjuntivitis es converteixen en una comparsa molt molesta durant la primavera. Per fer-li escac i mat a l’al·lèrgia primaveral, t’expliquem com actua i a continuació, et donem les claus per combatre els seus efectes negatius en la nostra pell. Acompanya’ns en aquesta batalla!

Claus de l’al·lèrgia primaveral
Quan i on?
L’al·lèrgia al pol·len de certes plantes provoca símptomes semblants als d’un simple refredat (esternuts, degoteig nasal, picors d’ulls…). A més, pot perpetuar més enllà dels mesos de primavera i la seva incidència depèn del tipus del pol·len al qual som al·lèrgics i de la zona geogràfica en què vivim. Si a la zona mediterrània el més habitual és l’al·lèrgia al pol·len de la parietària (que pol·linitza de febrer a octubre), al centre d’Espanya les culpables de l’al·lèrgia són les gramínies i l’olivera (el pic de pol·linització màxim es troba en maig i juny).

Si estàs en zona de perill, notaràs que el pol·len no afecta de la mateixa manera tot el dia. Els majors nivells es donen a l’alba i al capvespre. La sortida del sol suposa l’inici de la pol·linització de les plantes amb els primers raigs, mentre que a la nit, amb el refredament de les capes superiors de l’atmosfera, el pol·len descendeix a uns estrats inferiors, entra més en contacte amb el nivell del sòl i es fa més respirable.

Per què sóc al·lèrgic?
Els que pateixen al·lèrgia primaveral tenen una gran facilitat per crear els IgE, una mena d’anticossos que, en comptes d’inmunizar-les davant el contacte amb el pol·len, els creen una patologia. L’herència genètica també té molt a veure, així com l’exposició als al·lergènics: si et persegueix el llegat familiar, refugia’t en una zona sense vegetació.

Falsos mites sobre els tests al·lèrgens
Els símptomes de l’al·lèrgia primaveral són molestos i, a més, poden derivar en problemes respiratoris més greus com l’asma bronquial. El primer és sotmetre a les proves de l’al·lèrgia, per obtenir un diagnòstic precís i actuar de manera eficaç per a combatre-la. En l’actualitat, els tests al·lèrgens són fàcils i fiables, per això volem enderrocar una sèrie de falsos mites que els han acompanyat:

 • S’han de realitzar a la primavera. FALS. Com la incidència de l’al·lèrgia produïda pel pol·len depèn de la zona geogràfica, les proves de l’al·lèrgia són recomanables en qualsevol estació. Com més aviat obtinguis un diagnòstic, abans podràs preparar-te per seu atac.
 • No aptes per a nens petits. FALS. Els tests poden realitzar-se a qualsevol edat.
 • Les proves de l’al·lèrgia són doloroses. FALS. Avui en dia es fan petites punxades gairebé indolores, que introdueixen diferents extractes de pòl·lens, àcars, etc. per analitzar la reacció de l’organisme.
 • Els resultats triguen a saber-se: FALS. En 15 minuts, es pot obtenir una idea molt aproximada del tipus d’al·lèrgia que pateix.

Consells
Hi ha una sèrie d’accions que et faran viure millor amb l’al·lèrgia:

 • Evita el contacte amb els al·lèrgens. En la mesura del possible, no t’exposis a l’aire lliure en dies de màxima pol·linització, sobretot si hi ha vent.
 • Aposta per una bona ventilació. Un cop que la teva habitació s’ha ventilat, polvoritza aigua (perquè els pòl·lens assentats no surin en l’aire) i refresca l’ambient amb aire condicionat.
 • Utilitza mascareta i ulleres si ho necessites.
 • No facis exercici en espais oberts en dies d’alta pol·linització, perquè el risc de patir crisis asmàtiques és més gran.
 • Condueix amb les finestres del cotxe tancades i l’aire condicionat.
 • No consumeixis mel ni gelea reial. Alguns al·lèrgics tenen reaccions a aquests productes.
 • Si ets al·lèrgic al pol·len de compostes, no prenguis infusions de camamilla ni et rentis els ulls amb ella.

Solucions mèdiques
Encara que l’ideal és evitar l’exposició al factor que ens causa l’al·lèrgia això resulta difícil, sobretot amb al·lèrgens tan abundants com el pol·len. Pel que fa al tractament, els antihistamínics redueixen els símptomes (sense sedar), mentre que les vacunes antial·lèrgiques són el tractament curatiu més eficaç, ja que estan dissenyades de forma totalment personalitzada i garanteixen una tolerància estable. El pacient ha de vacunar-se almenys cinc anys, ja que fer-ho durant una sola temporada no és suficient. En l’actualitat existeixen les vacunes injectables i les sublinguals (unes gotes que el mateix pacient es diposita en dosis creixents sota la llengua).

Trucs beauty per conviure amb l’al·lèrgia
Deixant de banda els consells pràctics per a conviure amb l’al·lèrgia i les solucions mèdiques, també necessitem una sèrie de trucs per minimitzar la incidència de l’al·lèrgia al nostre rostre, i sentir-nos millor en aquesta lluita. Podem combatre la inflamació nasal (produïda pel mocs constant), els ulls plorosos i les vermellors típiques de l’al·lèrgia amb aquests productes que et recomanem a continuació:

 • Reforçar la pell contra qualsevol agressió externa, és possible amb Aqualia Extra Sensitive de Vichy, un producte que combina tots els beneficis de la Aigua Thermal mineralitzant (enriquida amb 15 minerals) amb l’àcid hialurònic i la Vitamina B3. Concebuda per a pells extrasensibles, aquesta aigua suposa una cura ultracalmant per la cara, una hidratació intensa durant 48 hores i un acabat vellutat de tacte sec. El seu preu: 22 € (Disponible a partir d’abril).
 • Una altra opció per a les pells sensibles és Life Plankton Sensitive Emulsion de Biotherm, una fórmula reequilibrant i hipoalergènica que neutralitza les molèsties i el picor cutani, alhora que enforteix i revitalitza la pell. El seu preu: 59,90 € / 50ml.
 • Per alleujar la irritació en les aletes del nas, et pot ser de gran ajuda un reparador facial com el paté Grise, de Payot, un tresor de bellesa que celebra el seu setanta aniversari. Gràcies a les propietats calmants de les ametlles dolces i l’òxid de zinc, aquest producte proporciona un alleugeriment localitzat de la pell, mentre que l’extracte d’esquist regula l’excés de greix i afavoreix la desaparició de granets. El seu preu: 23 € / 15ml
 • A més dels productes de cura facial, no voldràs renunciar al maquillatge per sentir-te més maca i dissimular els efectes de l’al·lèrgia. Això sí, has d’optar per productes d’alta tolerància que no suposin cap prejudici per a la pell. Si hi ha una zona del teu rostre que denota l’impacte de l’al·lèrgia aquesta és la teva mirada: els ulls es mostren cansats, enrogits i ploren més del normal. Per això és indispensable usar una màscara de pestanyes ultrarresistent, com la Truly Waterproof Mascara, de Clarins. Així podràs lluir unes pestanyes llargues i espesses durant 12 hores. El seu preu: 26,50 €
 • Per donar-li una mica de color al teu rostre, t’encantaran les pols mosaic de la línia Couvrance de Eau Thermale d’Avène. Disponible en tres paletes de colors (translúcids, il·luminadors i bronzejats), aquests pols s’adapten a tots els tons de la pell de forma harmoniosa. A més, són de llarga durada i resistents a l’aigua i a la suor. El seu preu: 21 €
 • Per acabar, et recomanem Novalip Duo, de La Roche Posay, perquè donar-li color als llavis sempre és una bona opció per lluir bona cara. Com sabem que un de llavis vermell és una dosi segura d’energia, fes-te amb aquest labial que dóna color als teus llavis, nutrint-los intensament, reparant-los i cicatritzant possibles esquerdes. El seu preu: 20,07 €

 

Font: AMIC / Belleza Activa

 

Comments are disabled

Comments are closed.