/ Bellesa / Protecció dels ulls: les ulleres de sol, imprescindibles en una boda estiuenca

Protecció dels ulls: les ulleres de sol, imprescindibles en una boda estiuenca

Amb l’arribada de l’estiu l’ús de les ulleres de sol s’incrementa per augmentar el confort visual. A més, si evites gestos com el de aclucar els ulls per protegir-te del sol, evitaràs arrugues a la zona del contorn dels ulls, com si gradues bé les lents i no forces els ulls per enfocar, si ets miop. Qualsevol gest repetitiu acaba passant factura al teu rostre, així que t’oferim alguns consells de protecció dels ulls que segur que t’interessaran…

Però a més de per facilitar la visió, les ulleres de sol tenen la missió d’evitar que les radiacions solars nocives penetrin fins a l’interior de l’ull i pot provocar problemes visuals més o menys seriosos.

Tot i que els ulls posseeixen un mecanisme de defensa natural, moltes vegades les condicions atmosfèriques són tan extremes (platja, mar, neu) que resulta insuficient i necessiten una ajuda en forma d’ulleres de sol per protegir-se. Avui dia és molt fàcil fer-se amb unes bones de sol. Pots comprar ulleres online a webs de confiança, que t’ofereixin totes les garanties.

Com han de ser unes bones ulleres de sol
Més enllà de models, mides i muntures la importància d’unes ulleres de sol està en les lents solars. No cal gastar un dineral en elles, perquè avui en dia l’oferta és molt àmplia i pots comprar ulleres de sol barates amb totes les garanties, només cal saber on. Les de mala qualitat, que pots trobar en el top manta, només redueixen la intensitat de la llum mitjançant el to fosc de les ulleres, de manera que els ulls estan exposats a un gran perill: la pupil·la actua com un diafragma que redueix o augmenta el seu diàmetre segons la intensitat lumínica. Si la “enganyem” amb unes ulleres de sol que no filtrin les radiacions solars nocives es dilatarà deixant l’ull més desprotegit del normal. Per aquest motiu, és indispensable que les ulleres de sol continguin filtres contra les radiacions solars.

Els filtres solars per a la protecció dels teus ulls
Igual que abans d’exposar-te al sol t’apliques un protector solar adequat al teu tipus de pell, abans de comprar-te unes ulleres de sol has de saber quin tipus de filtre solar necessites. En funció dels teus hàbits diaris hauràs de triar lents amb un filtre més o menys alt perquè a més de protegir els teus ulls no et resti visibilitat per realitzar qualsevol tipus d’activitat, no distorsionar la percepció dels colors, ni l’espai visual.

  • Filtre 1: Llocs amb poca llum o llum de baixa intensitat.
  • Filtre 2: Zones amb molta llum. Són els més apropiats per a realitzar esports a l’aire lliure fins i tot a l’hivern. Aquesta és la categoria més habitual.
  • Filtre 3: Especials per a l’estiu on l’acció dels raigs UV és molt intensa i cal que els ulls estiguin ben coberts.
  • Filtre 4: Solen utilitzar-se en altituds superiors als 3.000 metres o en la neu.

Matèries primeres
Les lents solars de qualitat és a dir, aquelles que estan homologades, poden estar dissenyades en diversos materials:

  • Lents orgàniques: lleugeres, resistents i amb una gran absorció dels raigs UV, però, es ratllen amb força facilitat pel que s’han de mimar en extrem, no deixar-les exposades a fonts de calor i netejar-se amb aigua per evitar microabrasiones.
  • Lents minerals: La seva estructura és més estables i el seu color més uniforme que les orgàniques, però són molt més fràgils. Encara que poden endurir-se no estan aconsellades per fer activitats amb cert risc d’impacte.

Un color per a cada ocasió
Al mercat pots trobar lents solars de diversos tons. Més enllà de les tendències cromàtiques de la temporada, has de saber que els colors també s’utilitzen com a “filtres de protecció” però que cada un compleix una funció determinada. El color marró és l’idoni per a la neu, el gris i el verd són els més recomanats per a ús habitual perquè no alteren massa els colors, mentre que el groc és el més apropiat per a les condicions de visibilitat escassa ja que augmenta el contrast.

A més de les lents isocromáticas (d’un sol color permanent) també hi lents fotocromàtiques (les que canvien de color quan augmenta o disminueix la intensitat de la llum solar) i les lents polaritzades redueixen la reflexió i l’enlluernament.

 

Font: AMIC / Belleza Activa

 

Comments are disabled

Comments are closed.