/ Bellesa / Claus per a la posada a punt a la tardor

Claus per a la posada a punt a la tardor

Després de viure amb intensitat els mesos d’estiu, a la tardor cal tractar amb especial atenció la nostra pell per recuperar la seva salut i bellesa. Ara, que només falten uns dies perquè comenci, t’oferim les claus per a la posada a punt a la tardor.

No sempre la posada a punt de la nostra pell comença per aplicar una generosa capa de crema hidratant o reestructurant. En realitat el primer gest de bellesa comença per descansar, allunyar-se del estrès i saber desconnectar en el moment adequat… Els primers consells que t’oferim (i l’últim) són els relatius a mantenir un estat d’ànim adequat i positiu, la resta ens els ofereix l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia i fan referència més directa a la cura de la pell de la cara i del cos.

1.- Millora la qualitat del son. Abans d’anar a dormir pren un bany relaxant i un te amb 5 o 6 fulles de melissa i un pessic de tarongina infusionades. Uns minuts després ja et pots ficar al llit.
2.- Inicia el nou dia amb energia positiva. Per això res millor que una dutxa fresca, un cafè i unes quantes ametlles o nous, que constitueixen una gran font de magnesi i et recarregaran d’energia per enfrontar-te al nou dia.
3.- No arrases la teva pell. La higiene ha de ser suau, mitjançant l’ocupació de syndets o gels sense sabó que no eliminin el mantell àcid de la pell.
4.- En pro de les exfoliants. Pots emprar exfoliants corporals suaus les primeres setmanes després de la tornada de vacances, per millorar així la penetració de les cremes hidratants.
5.- Hidratació corporal. Després d’una dutxa curta amb aigua temperada s’aplica llet o crema hidratant sobre la pell lleugerament humida. Insisteix en les cames i els peus, ja que són les zones que més es ressequen.
6.- Cures específiques. Empra cremes hidratants facials on l’excipient estigui adequat al teu tipus de pell. També és convenient que utilitzis un sèrum a la nit, per la seva major concentració de principis actius.
7.- Rebrot de l’acne. Després de l’estiu es pot produir un empitjorament de l’acne, per la qual cosa s’ha d’acudir al dermatòleg quan s’iniciïn les lesions, perquè aquest pauti el tractament més adequat.
8.- El contorn d’ulls s’ha de cuidar amb cremes o gels adaptats a aquesta zona més sensible de la pell.
9.- Sempre amb fotoprotector. No has d’abandonar l’ús de cremes fotoprotectores facials durant la tardor i hivern, l’ideal és que utilitzis cremes o maquillatges amb factor de protecció solar entre 30 i 50. La radiació ultraviolada, tant A com B, continua arribant i danyant la nostra pell exposada durant l’hivern.
10.- Evita les cabines de raigs UVA per mantenir el bronzejat, ja que poden produir envelliment prematur de la pell i càncer cutani. Tots els decàlegs per a la prevenció del càncer prohibeixen el tabac i les cabines de bronzejat. Si vols tenir aspecte bronzejat, recorre a cremes hidratants amb autobronzejador o, directament, els autobronzejadors
11.- Canvis en la nostra pell. Consulta sense demora al dermatòleg si has observat que algun lunar ha canviat de color, forma o mida durant l’estiu.
12.- Aprèn a desconnectar. Recorda que un cap de setmana ben aprofitat pot ajudar-te a començar la setmana com després d’un llarg període de vacances. Et recomanem escapades periòdiques a balnearis o spas, on els especialistes et preparen programes personalitzats a les teves necessitats.

 

Font: AMIC / Belleza Activa

 

tardor2015

 

Comments are disabled

Comments are closed.