/ Bellesa / És necessària una antiarrugues als 30?

És necessària una antiarrugues als 30?

La pell s’ha de cuidar sempre, des de nadons, per evitar que es faci malbé i envelleixi. Però davant la multitud de missatges i cosmètics antiarrugues destinats a les dones d’entre 25 i 35 anys que pretenen combatre els primers signes de l’edat, un es pregunta fins a quin punt és necessària una crema antiarrugues abans dels 40? Responem a la pregunta.

Entre els 25 i els 40 anys la dona sol experimentar canvis crucials en la seva vida, que arriba sovint un ritme frenètic. És l’època en què la major part de dones combina treball i fills petits, amb una alta dedicació als dos mons que es tradueix en estrès, falta d’hores de son i esgotament en general. Les dones d’aquesta edat que no tenen fills no descansen més, ja que és una generació aficionada a gaudir activament de l’oci, acudint al cinema, el teatre, concerts, sopars, viatges, etc. A més, la cura de la pell pot no ser una prioritat per a aquestes dones que han d’atendre diversos fronts.

Però precisament l’estrès diari, la manca de descans adequat i la poca regularitat en l’aplicació dels tractaments necessaris es tradueixen en signes de fatiga visibles: ulleres i bosses als ulls, línies d’expressió marcades i una pell menys llisa i flexible. La raó és que si la pell està fatigada, la microcirculació cutània s’alenteix i els nutrients i l’oxigen no arriben correctament, de manera que la pell disposa de menys càrrega energètica i l’activitat cel·lular es fa més lenta. En aquestes condicions, la renovació cel·lular i la protecció natural de la pell disminueixen, de manera que perd elasticitat i brillantor.

L’activitat i el nombre de mitocondris (estructures independents de l’interior de la cèl·lula on es produeix l’energia) comença a disminuir a partir dels 25 anys, encara que evidentment l’efecte d’aquesta situació no començarà a veure fins d’aquí a uns anys, cap als 30. Diversos estudis sobre l’envelliment mostren que els factors de defensa natural de la pell disminueixen intensament a partir dels 30 anys. Passa el mateix amb nombroses reaccions enzimàtiques encarregades de protegir les “piles biològiques” o mitocondris de les cèl·lules de la nostra pell contra els atacs dels radicals lliures. Ens trobem davant d’una situació de desequilibri continu, la qual cosa facilita la formació d’arrugues i el relaxament cutani.

La veritat és que els productes purament hidratants ja no són suficient per nodrir adequadament i recarregar les bateries de la pell.

Anti-arrugues sí o no?

Però, tornant a l’enunciat de la pregunta és necessària una crema antiarrugues als 30? Decididament no. No cal utilitzar una crema anti-edat com als 40 o 50, ja que aquestes solen ser excessivament concentrades en actius, cosa que no necessita una pell tan jove. Però sí que és necessari un tractament de prevenció, adequat a aquests primers signes de l’edat.

Cal començar a actuar contra els canvis de la pell. Diversos estudis realitzats per la firma Chanel mostren que el 78% de les dones franceses entre els 20 i els 35 anys presenten arrugues d’expressió visibles al front, i el 40% de franceses i xineses tenen ja potes de gall visibles.

És important saber que les majors agressions a la pell als 25 anys són causes externes a ella, com els raigs ultraviolats A (UVA), capaços de travessar el vidre dels habitatges i oficines i aconseguir la pell. Juntament amb la contaminació i l’estrès, els UV produeixen radicals lliures que ataquen l’ADN cel·lular i causen envelliment cutani.

És per això que és el moment d’escollir una crema que aporti hidratació i nutrició a la pell, és a dir minerals, vitamines i altres actius per actuar contra la pèrdua d’energia i la fatiga cutània. I és imprescindible que aquesta tingui protecció solar, o aplicar un protector solar cada dia, per evitar el dany acumulatiu dels ultraviolats solars, la causa externa més important de l’envelliment cutani.

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

 

noies30anys

Comments are disabled

Comments are closed.