/ Blog / La taula presidencial

La taula presidencial

Durant el banquet moltes mirades estaran clavades a la taula presidencial, el lloc on els nuvis estaran asseguts amb els seus familiars més pròxims. En aquest article et volem oferir les pautes de com hauria de ser la taula presidencial, tot i que ,avui en dia, tot és vàlid.

La taula presidencial està formada pels nuvis i els seus familiars més pròxims, generalment els pares, i acostuma a ser d’entre 4 i 8 persones.

Durant el banquet serà la taula que més mirades atraurà, és per aquest motiu que és important que estigui en un lloc ben visible de la sala. En alguns llocs acostumen a posar una tarima on està la taula presidencial, d’aquesta manera ens assegurem que realment sigui ben visible.

La seva forma pot ser des de  taula circular a rectangular, passant per l’ovalada, tot dependrà dels vostres gustos i de la disponibilitat del lloc on celebreu el casament.

El saló ideal a l’hora de col·locar la taula presidencial és rectangular, on la taula presidencial es posa en el mig del costat més allargat, d’aquesta forma ens assegurem la visibilitat des de tots els angles. I el saló més complicat a l’hora de col·locar la taula presidencial és el de forma de L.

Un altre punt important a tenir en compte de la taula presidencial és qui hi ha de seure. Els autèntics protagonistes del dia són els nuvis i per tant no hi poden faltar. El més habitual és que hi seguin els pares de tots dos, tot i que si voleu que tothom estigui a la taula presidencial podeu optar per una taula en forma d’U.

Si els pares d’algun dels nuvis està separat es pot optar per:
Si es porten bé: asseure’ls junts a la taula presidencial.
Si no es porten bé: hi ha diferents opcions, o bé fer una taula presidencial rectangular i intercanviar els pares (el pare del nuvi al costat de la mare de la núvia i la mare del nuvi al costat del pare de la núvia), seure els pares en taules separades i que els nuvis estiguin amb els amics, germans, etc. També es pot optar per fer un còctel en comptes de fer un banquet asseguts.
Si la cerimònia s’ha celebrat pel ritus tradicional catòlic, la tradició diu que és correcte convidar al sacerdot al casament i que segui a la taula presidencial. Tot i així, aquest és un costum que s’ha perdut.

A l’hora de distribuir les taules dels convidats s’ha de tenir en compte que quant més propers i més estreta sigui la relació amb els nuvis, més a prop de la taula presidencial estaran.

 

taula-presidencial
Foto: atmtx / Foter / CC BY-NC-ND

 

 

Comments are disabled

Comments are closed.