/ Bellesa / Talls de cabell i pentinats per a cada tipus de rostre

Talls de cabell i pentinats per a cada tipus de rostre

Quan anem a la perruqueria amb una fotografia d’una celebrity a la qual volem copiar el look, l’estilista sempre ens diu el mateix: “No a tothom li afavoreix el mateix tall o pentinat, depèn molt de la forma de la cara, si és més angulós, ovalat o rectangular…”. Per això avui us expliquem quins serien els talls i pentinats més indicats, tenint en compte també els gustos personals i les últimes tendències.

Rostre allargat
Aquest és un tipus de rostre molt característic i comú. Les línies de la cara s’allarguen i solen ser cares primes. En aquest tipus de rostres, el que hem d’evitar són els cabells llargs, ja que faran la cara encara més allargada. En canvi, admeten molt bé les mitjanes melenes, perquè redueixen la cara, i els cabells curts o semillargs, però sempre capeados. Pentinat ideal: volum en els costats baixos, serrell llarg, mai descobrir les temples ni pèl llarg o llis, S’aconsella tall quadrat fins al mentó permanentats.
Exemples: Alexa Chung, Megan Fox, Sarah Jessica Parker, Sandra Bullock o Jessica Chastain.

Rostre quadrat
Amb les línies de la cara molt marcades, solen tenir cara i davant amples, i pels trets facials, poden donar la impressió d’agressivitat. La solució, és capejar el cabell i desfilar la zona frontal i temporal perquè amb el pentinat cobreixin i suavitzin aquestes faccions. És un tipus de cara que admet molt bé els serrells, però no els rectes i espessos, sinó desfilats o amb forma arrodonida. El pentinat ideal, amb volum sobre el cap i caiguda del cabell sobre temples i maxil·lars. També s’aconsella un tall quadrat i una mica rodó en els maxil·lars a l'”estil Wendy” o deixar caure pèl entre les temples i maxil·lars per suavitzar les faccions”.
Exemples: Sharon Stone, Claire Danes, Rosario Dawson, Olivia Wilde o Anna Paquin.

Rostre rodó
Solen ser rostres caracteritzats perquè a la zona de pòmuls i barbeta acaben arrodonits. A aquest tipus de cara, els talls que millor harmonitzen són els rectes o lleugerament desfilats a les puntes a una alçada aproximada de les espatlles o més llarg. Pel que fa a pentinats, aquests seran els cabells llisos, rectes i sense volum. Sobre pentinats, mai serrell o molt fi, tampoc volum sobre les temples, però sí sobre el cap. També li afavoreixen el cabell llarg i llis o curt amb temples descobertes i els costats sense volum. S’aconsella tall recte a la zona frontal, per donar força a la cara”.
Exemples: Emma Stone, Cameron Diaz, Adele, Natalie Portman o Selena Gómez.

Rostre ovalat
Se’l denomina el “rostre perfecte” per l’harmonia de les seves proporcions. Admet qualsevol tipus de tall i pentinat, ja que els volums de la cara són molt equilibrats”.
Exemples: Katie Holmes, Jessica Alba, Michelle Williams, Charlize Theron o Mila Kunis.

Rostre diamant
Igual que la cara ovalada, manté la proporció dels volums, la diferència la trobem en què els pòmuls i les faccions estan més marcades. Dependrem del gust i estil de la clienta, ja que admet qualsevol tipus de tall i pentinat”.
Exemples: Liz Hurley, Scarlett Johansson, Taylor Swift, Keira Knightley o Nicole Kidman.

Rostre triangular
Amb una mandíbula que tendeix a ser prominent, aquest tipus de rostre requereix de major volum en temples i zona parietal per tractar així d’harmonitzar els trets. Es comença amb un degradat a les temples fins a acabar on ja té volum, és a dir, la mandíbula. Al pentinar aquest cabell, cal procurar aportar volum a la zona frontal i parietal, i restar-lo en llargs. No es recomanen serrells, ni lleugers o molt desfilats. S’aconsella donar volum sota el mentó i talls desfilats al davant. En rostres de triangle invertit, molt volum de pòmuls cap a la nuca, aconsellant mitges cabelleres rectes o capejades. A l’hora de pentinar, volum a l’arrel i moviment en llargs i puntes. S’aconsellen cabells arrissats sota el mentó i talls quadrats en equilibri amb la cara.
Exemples: Reese Witherspoon, Anne Hathaway, Victoria Beckham, Jennifer Love-Hewitt o Carey Mulligan.

 

 

Comments are disabled

Comments are closed.