/ Blog / Altres cultures :: Boda Amish

Altres cultures :: Boda Amish

Unes celebracions força diferents

Els Amish, una comunitat religiosa de prop de 200.000 persones que viuen en 22 assentaments en els Estats Units d’Amèrica i a Ontario, Canadà.

Època de l’any:
Els Amish es casen a començaments de la tardor, els mesos de novembre i desembre, quan no hi ha tanta feina al camp. Es casen entre setmana, ja que el cap de setmana (dissabte i diumenge) és sagrat i no es celebren bodes.

Amb qui es casen: Els Amish es casen amb Amish, per aquest motiu és freqüent que els cognoms es repeteixin en un mateix poblat.

Convidats: Una boda habitual Amish pot tenir prop de 400 convidats, d’aquests la majoria són Amish i molt poquets no ho són. El contacte dels Amish amb el món exterior es limita només als negocis i a unes poques amistats. Pocs Amish renuncien a la seva condició com a tal, per la por del món exterior.

Vestits nupcials: Són vestits senzills. La núvia acostuma a anar de blau o de violeta, sense vel, el vestit escollit serà el que vestirà els diumenges i el dia de la seva mort. El nuvi va vestit de fosc, amb jaqueta, camisa i tirants.

Com és la cerimònia: S’acostuma a celebrar a casa la núvia. Allà durant més de quatre hores, tots canten himnes i càntics de boda i els nuvis pronuncien els seus compromisos. La casa esta adornada amb unes grans cortines. No hi ha flors, ni fotògraf, ni vídeo, ni orgue, ni aliances…

El convit:
Es celebra a l’exterior de la casa, acostuma a haver-hi salsitxes, pollastre, paó, pernil, fruita, pastís i galetes.

Pastís nupcial: Acostuma a haver dos pastissos diferents, un pastís per al nuvi amb la forma de la seva professió i un altre, per a la núvia, amb un aspecte tradicional però amb deu cintes que pengen cap a fora amb deu objectes. Els amics solters de la núvia han de tirar d’una cinta per descobrir que els hi reservarà el futur. Aquell qui trobi l’anell es casarà, però qui trobi un cartutx quedarà solter de per vida.

Lluna de mel:
Els Amish no marxen de lluna de mel. La costum diu que la parella passarà els diumenges d’hivern visitant als seus amics i rebent regals de boda, sobretot vaixelles, mantes i llençols.

Futur del matrimoni:
Al cap d’unes setmanes el nuvi es deixarà créixer la barba, ja que és símbol de cap de família. Al cap de nou mesos ha de néixer el primer fill.

 

Comments are disabled

Comments are closed.