/ Blog / Decoració amb espelmes

Decoració amb espelmes

Quines hi posaríeu vosaltres?

En el mercat existeixen molts tipus d’espelmes diferents, però bàsicament els podríem agrupar en aquests tipus:

Espelmes de té: Són les que trobem en un recipient d’alumini i que tenen una durada entre quatre i cinc hores. Tenen l’avantatge de no embrutar-se i són ideals per als cremadors de perfum i per fer petites fondues. No donen molta llum.

Espelmes flotants: Són petites (com les de té) però són ideals per a submergir-les en l’aigua perquè floten. No donen gaire llum, però al mantenir-se sobre líquids que reflecteixen la seva llum, permeten crear ambients amb una atmosfera particular.

Espelmes de canelobre: Són les típiques allargades; la seva forma permet posar-les en canelobres. En botigues especialitzades, es poden comprar espelmes amb una mida especial, donaran un aire inesperat a les taules més tradicionals.

Espelmes de columna o pilars: Més amples i altes que les de canelobre, donen llum durant hores. Al ser tan gruixudes, no hi ha molts canelobres que permetin aguantar el seu pes, però queden ideals sobre recipients amb el fons cobert de sorra, pedres o petits objectes.

Espelmes decoratives: Aquí podem agrupar tota la resta d’espelmes que ens falten (les que porten flors o altres cosses entre la cera, les tallades amb formes especials, les incrustades, les de colors divertits, les que tenen diferents metxes, etc) el límit és la imaginació de qui fabrica l’espelma, per no parlar de la possibilitat de perfumar-les i gaudir dels aromes més agradables mentre es consumeix l’espelma.

Existeixen diferents formes de fer la vostra llar molt més acollidora amb les espelmes, tot i així heu de tenir present que si teniu les espelmes enceses aquestes han de tenir una certa vigilància (per evitar possibles desgràcies) i sempre fora de l’abast dels nens.

Una bona idea és posar les espelmes en grups, ja que molt sovint la llum d’una sola espelma no és suficient per il•luminar tota una habitació; si són de mides i gruixos diferents pots aconseguir donar sensació de calidesa). Un consell és ajuntar espelmes del mateix color, el resultat pot ser espectacular.

Com a suport per a les espelmes podeu fer servir gairebé qualsevol material que no sigui inflamable: a dins d’un recipient fons amb una mica de sorra de la platja, sal, fulles o flors seques. Tingues present quina és la trajectòria de la cera quan l’espelma es comenci a fondre, per no fer malbé els mobles.

En el mercat existeixen molts canelobres que s’adapten a les diferents necessitats de cada ambient. Els més alts donaran un toc sofisticat a les taules durant un sopar romàntic, mentre que els més baixos poden ajudar a crear un ambient de calidesa a una habitació.

Les espelmes flotants són ideals per introduir-les en un recipient ple d’aigua que, per donar un major impacte visual, pot estar tenyida amb diferents colorants. Una altre opció és omplir la piscina amb aquestes espelmes durant una vetllada especial per a que la llum es reflecteixi en l’aigua.

Podeu posar les espelmes a qualsevol lloc de la casa: sobre algun moble, a la taula a l’hora de fer algun àpat especial, sobre la tauleta de nit, en el jardí, en la xemeneia… qualsevol lloc es pot convertir en un espai especial gràcies a la llum d’una espelma.

A l’hora d’encendre una espelma heu de tenir molta cura dels nens i dels mobles; procureu que la cera no caigui directament al moble sinó en el canelobre o en algun recipient especial (les taques de cera són molt difícils d’eliminar en la fusta).

 

velitas2011[1]

Comments are disabled

Comments are closed.