/ Bellesa / 10 coses que has de saber abans de tenyir-te el cabell

10 coses que has de saber abans de tenyir-te el cabell

Canviar el color del cabell és una cosa més delicada del que sembla. Per fer-ho amb èxit has de tenir en compte el teu to de pell i de l’estat del teu cabell…

Un cabell cuidat

El primer que hem de tenir en compte és que l’èxit de qualsevol tipus de coloració dependrà en gran mesura del cura que tinguem els cabells. Una cabellera deshidratada o trencadissa es mostrarà més porosa. En aquest cas el perill serà que els pigments puguin adherir-se de manera desigual o que les puntes quedin obertes i aspres. ¿La solució? Alternar tall i color i prevenir els danys amb cures regulars a casa.

El teu tipus de pell

L’elecció del color depèn de si el to de la pell més freda o més càlida. La idea és treballar perquè el color escollit aconsegueixi accentuar la brillantor natural de la pell.

Les pells càlides tenen base daurada amb un matís groc i són aquelles que es bronzegen amb facilitat a l’estiu. Els rogencs, pèl-rojos i les metxes daurades o caramel s’accentuaran els tons castanys. Les pells fredes són més clares i pàl·lides amb matís rosat i no solen bronzejar-se. Colors com la xocolata, els rossos cendra o platí i els reflexos blavosos sobre base negra compensaran la base fosca suavitzant les faccions.

És molt important el consell de l’especialista abans de canviar el to del cabell. La personalitat i la imatge que es vulguin projectar són claus a l’hora de decidir la intensitat del to i la manera d’interpretar una gamma de color sobre el cabell.

El que has de tenir en compte abans de tenyir-te…

1.- En aclarir el to del cabell vas a afegir volum i textura.
2.-Els colors clars faran, en alguns casos, més suau la textura de la pell amb el que semblaràs més jove.
3.-Els resultats també depenen de l’estació: a l’estiu els raigs del sol contribueixen a aclarir el cabell de manera natural i pot distorsionar els resultats obtinguts al saló.
4.- És important alternar tall i color perquè la cabellera es mantingui saludable
5.- Les metxes no cobreixen els cabells blancs. Si són poques i estan en zones localitzades les pots atenuar, però quan augmenta la quantitat l’ideal és optar pel tint.
6.- Els ulls verds funcionen molt bé amb tons castanyers a pells càlides o amb rossos cendra en pells fredes.
7.- Amb ulls són blaus el color negre serà perfecte per a les pells fredes i els tons caramel per a les pells càlides.
8.- Els ulls marrons es realcen amb els rossos cendra o platí en pells fredes i amb caobes o castanyers si la pell és càlida.
9.- En modificar el color de cabell els tons de roba que més ens afavoreixen també canviaran.
10.- El cabell més bonic és aquell que està sa. Tallar de manera regular, no abusar de la calor i escollir els productes que millor s’adaptin a la seva estructura són tres gestos claus per preservar la seva bellesa.

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

 

nuvia-tenyida

Comments are disabled

Comments are closed.