/ Bellesa / Com acabar amb els grans

Com acabar amb els grans

Els granets, les imperfeccions al rostre que minen la nostra confiança. Apareixen quan menys ens ho esperem per arruïnar-nos la cita ideal. En aquesta entrada t’expliquem com acabar amb ells…

Abans de començar hem d’aclarir una cosa: no és el mateix tenir granets que un brot d’acne. Quan un porus es bloqueja es produeix una petita infecció que el nostre organisme aconsegueix eliminar fàcilment en forma de gra. No obstant això, l’acne és una malaltia que afecta les glàndules sebàcies. Tots els tipus de pells es poden veure afectades i es deu a una alteració dels bacteris que tenim a la pell que infecten els nostres porus. Pot ser degut a causes hormonals, a problemes alimentaris o un augment d’estrès… La millor manera de tractar-lo és visitar a un dermatòleg perquè ens faci un estudi i ens recomani el millor tractament per eradicar-lo.

T’oferim tres senzills consells per posar els granits a ratlla:

1.- Val més prevenir que curar… Si tenim tendència a l’aparició de granets del que mai hem de descuidar és la neteja. Aquesta seria la primera regla de prevenció. També hem d‘evitar productes excessivament grassos com bases de maquillatge que tapin el porus, sobretot les bases que porten moltes silicones.

2.- Mai toquis el granet amb els dits! El primer i més greu error és tractar de “rebentar” el gra amb els nostres dits, sobretot quan es realitza amb les ungles es produeix lesió i inflamació dins de la pell ja no només perquè infectem la ferida que produïm amb els bacteris que tenim a les mans; sinó perquè és molt probable que el pus no surti cap a l’exterior sinó que exploti dins la nostra pell ocasionant una forta lesió inflamatòria i en els casos més extrems una cicatriu.

3.- Posa-li fre i redueix la inflamació. Mai s’han de tocar però el que si podem fer és netejar la pell i aplicar mascaretes sobre el granet que netegin i equilibrin els bacteris i redueixin la inflamació.

 

Font: AMIC / Belleza Activa

 

grans-nuvia

Comments are disabled

Comments are closed.