/ Bellesa / Consells per protegir les teves mans i ungles del fred

Consells per protegir les teves mans i ungles del fred

La pell és l’òrgan més gran del nostre cos i realitza una de les funcions més importants: protegir-nos de les agressions externes que patim. Per aquesta raó, durant l’hivern hem d’extremar les precaucions i adaptar les nostres cures per protegir-la del vent, el fred i la humitat. Si no li aportem les cures necessàries, aquestes agressions que patim no només perjudiquen la nostra pell estèticament sinó que també faran efecte en la nostra salut ja que debiliten la primera barrera encarregada de protegir al nostre organisme.

Compte amb les mans

Les nostres mans són una de les zones més sensibles al dany produït pels canvis climàtics, productes químics i per les activitats que realitzem diàriament, el que es tradueix en una pista reveladora de la nostra edat, precisament a causa de la falta d’atencions. A l’hivern tots aquests factors augmenten ja que la pell de les nostres mans es troba contínuament exposada als canvis bruscos de temperatura que danyen profundament el factor natural d’hidratació (NMF), produint fins i tot la pèrdua del mateix i alterant completament el pH de la nostra pell. Com a conseqüència d’això, l’epidermis es tornarà aspra, presentarà descamació, sequedat i fins i tot en els casos més extrems petites ferides o talls que es poden produir amb el mínim frec sobre la nostra pell. Compartim amb tu els consells que ens ofereixen els experts d’Eve Lom per tenir cura de la pell de les mans i les ungles.

Consells per protegir les nostres mans

– Aplicar crema hidratant diverses vegades al dia, massatge sempre perquè penetri bé.
– No utilitzar aigua massa calenta per rentar les mans. Utilitzar un sabó suau i nutritiu. Després, assecar sempre bé les mans, sense fregar massa per respectar l’epidermis.
– A la nit, per reforçar l’efecte del tractament, aplicar una capa generosa de crema.
– Un cop a la setmana, després d’aplicar la crema, cobrir les mans amb uns guants de cotó o llana i mantenir-los durant la nit. Sota l’efecte de la calor, la hidratació serà molt més gran i al matí les mans estaran hidratades i molt suaus.

I què passa amb les nostres ungles?

Quan parlem d’envelliment i de cura de les mans en moltes ocasions les ungles són les grans oblidades… És important saber que no només fan una funció estètica sinó també de protecció.

Les ungles constitueixen un tipus de pell modificat per queratina, un tipus de proteïna fibrosa molt resistent; són parts vives del nostre organisme. La salut de les ungles és un fidel reflex de la salut del cos en general. Com la resta de la pell, les ungles pateixen les agressions del medi exterior i requereixen una cura adequada perquè no presentin un mal estat, no s’esquerdin, no es trenquin i no apareguin estries.

Aplicar diàriament sobre les cutícules de les ungles de mans o peus amb un suau massatge fins que absorbeixi el producte; el moment idoni és per la nit ja que així permetrem que absorbeixi totalment el producte.

Trucs per protegir les nostres ungles

– Un cop a la setmana donar forma a les ungles, evitar tallar i llimar en una sola direcció.
– Maquillar amb esmalts de bona qualitat, ajuda a protegir les ungles dels danys ambientals.
– Per evitar irritacions eliminar les restes d’esmalt utilitzant un producte sense acetona.
– Portar una bona alimentació amb una dieta rica en calci.

 

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

 

ungles-nuvia

Comments are disabled

Comments are closed.