/ Bellesa / Dorm bé per estar més guapa

Dorm bé per estar més guapa

Dormir bé és fonamental per estar més guapa. Fins aquí no crec que ningú pugui posar peròs… La pell té un aspecte més relaxat, amb més llum, menys ulleres i bosses sota els ulls… A més, si dormim bé tenim millor humor i és somriu més, és a dir, més lluminositat i brillantor a els ulls. Però no sempre és possible dormir bé. En moltes ocasions aquest és un “somni” que no està a l’abast de tothom… Avui anem a compartir amb tu els consells per dormir bé.

Trigar a agafar el son o despertar-se de matinada i trigar hores a tornar a adormir és un greu problema per a moltes persones. Qui ho pateix fa de tot per solucionar-ho: com canviar de dieta, establir horaris fixos i visitar a metges especialistes perquè li recepti somnífers …, però se’ls passa per alt que un bon descans, també depèn, i en gran mesura, del dormitori. La disposició, decoració i il·luminació del dormitori influeix més del que ens pensem en la conciliació del son.

Aquestes són les recomanacions per convertir el teu dormitori en un veritable temple de la son, el descans i benestar…

Dormitori sota anàlisi …
És important analitzar l’habitació en el seu conjunt per captar l’energia i sensacions que ens transmet. El Feng Shui és un art ancestral basat en la cosmogonia xinesa, que busca la millora de les condicions ambientals que fomenten el benestar i l’harmonia general de l’individu amb el seu entorn, pel que ens pot ajudar a estudiar els colors que predominen, els mobles i la seva distribució, etc. Amb aquest simple exercici podrem detectar quins efectes ens produeix l’espai i ens permetrà veure quins canvis d’hàbits o decoració hem d’aplicar.

Habitació neta i ordenada
Un espai ordenat i net, ens transmet control, tranquil·litat i pau, de manera que s’experimenta una reducció exponencial de l’estrès i l’ansietat. Evita que hi hagi un munt de roba i tan sols deixa més a mà les coses imprescindibles per anar a dormir com un got d’aigua i la llum de la tauleta de nit. A part, l’aromateràpia pot ajudar a potenciar la sensació de neteja i higiene, per la qual cosa és recomanable fer servir esprais aromatitzants com pot ser el de lavanda.

Distraccions fora!
El dormitori és un espai per dormir, no és ni el menjador per a veure la televisió, ni una biblioteca on tenir tots els llibres exposats, ni tan sols un despatx on tenir un escriptori i el portàtil llest per treballar. Es recomana no disposar d’aquests elements a l’habitació perquè poden provocar-nos estrès i ansietat, o bé distreure’ns i entretenir-nos quan hauríem d’estar descansant. A més, la llum blava de les pantalles pot afectar els nivells de melatonina. Un altre tòpic és disposar del mòbil a la tauleta de nit, la nostra major distracció d’avui dia. D’aquesta manera, es recomana dormir amb el mòbil a una altra habitació per evitar sorolls de missatges o que ens molesti la llum de la pantalla, el nostre cervell pot estar connectat fins i tot quan creus estar més adormit. Si ho necessites per despertar-te, et recomanem que ho posis en mode avió.

Decora amb sobrietat
La decoració del dormitori no ha de ser excessiva, sinó més aviat el contrari. Els colors suaus i pàl·lids com el salmó, beix, verd clar, blau turquesa, lila o morat clar, marró clar, o blanc són els que ens ajudaran a conciliar millor el son. En aquest sentit, la cromoteràpia ens pot tirar un cable i ajudar a detectar quins colors són els més adequats tant a les parets, com en els mobles i en els llençols per gaudir d’un descans reparador.

Il·luminació i temperatura sota control
La il·luminació és un dels factors més importants, i que erròniament poques vegades tenim en compte. Una il·luminació tènue i càlida amb punts de llum baixos com les llums de tauleta de nit és ideal perquè el nostre cos entri en fase de relaxació i descans, d’aquesta manera, és recomanable evitar llums molt blanques i intenses. Pel que fa a la temperatura es refereix, és ideal comptar amb una climatització que no variï dels 18º als 22º.

La cosmètica més noctàmbula
El descans és el principal aliat anti-envelliment ja que, durant la fase de son profund, la nostra pell es regenera intensament. Amb el final d’ajudar en aquest procés, és recomanable que, després de netejar i tonificar perfectament el teu rostre i coll, li proporcions al teu dermis els ingredients adequats.
Font: AMIC / Belleza Activa

 

Dorm bé per estar més guap

 

Comments are disabled

Comments are closed.