/ Blog / Els diamants

Els diamants

I les seves característiques

Els diamants són una de les pedres més utilitzades en els anells de compromís, per aquest motiu és important conèixer quines són les característiques que els fan diferents.

El tall
Moltes persones confonen el tall amb el tipus de forma. El tall és el que permet al diamant exterioritzar tota la seva bellesa, i és determinat per la persona que el talla i el poleix fins a transformar-lo en la joia que escollim.
Si el tall té bones proporcions, el diamant reflecteix millor la llum, creant més brillantor i reflexos.
En quant a la forma del diamant, hi ha diverses formes, les més comuns són: Brillants, Oval, Marquesa, Cor, Esmaragda, Pera i Princesa.
Actualment, l’èmfasi està en els dissenys simples i elegants que realcen la bellesa del diamant per si mateix. Cal que la forma que seleccionis sigui la que més t’agradi.

Color
L’absència total de color és el millor color, ja que permet que la llum travessi el diamant netament i que es transformi en un arc iris de colors.
Existeixen diamants de tons molt estranys com roses, marrons, blaus, verds i inclús negres, tot i que els colors més habituals són el groc canari o el daurat.

Claredat
La majoria de diamants contenen unes marques naturals conegudes com inclusions (empremtes digitals).  I com menys i més petites siguin, la llum travessarà millor.
Demana al teu joier que et deixi veure el diamant a través d’una lent i t’expliqui el sistema internacional de classificació.

Quirat
Aquesta és la unitat de mesura del pes d’un diamant i és la característica més fàcil de determinar.
Dos diamants del mateix pes poden tenir valors totalment diferents, ja que dependrà de la combinació de totes les característiques.
Un joier té molt en compte la seva reputació i per aquest motiu t’ajudarà a escollir el diamant de millor qualitat.
Tot i que el que simbolitza un anell de compromís no té preu, has de tenir en compte que el que costa un anell equival, aproximadament, a un mes de sou.

 

cor-diamants[1]

Comments are disabled

Comments are closed.