/ Blog / Feliç dia de la dona treballadora!

Feliç dia de la dona treballadora!

Dones, mares, treballadores, des de GuiaNupcial us volem desitjar un Feliç Dia de la Dona!

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU).
Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació, juntament amb l’home, al camp del treball i a la societat en general.

Cal recordar que la instauració d’aquesta data com a Dia Internacional de la Dona és fruit d’un llarg procés. Sovint s’atribueix la celebració de la data a l’incendi ocorregut el 1908 a la fàbrica Cotton Textile Factory de Washington. Allà un grup de treballadores va declarar una vaga en protesta per les insuportables condicions de treball que vivien . L’amo no va acceptar la vaga, va tancar les portes de la fàbrica i hi va calar foc. En ella van morir 129 treballadores carbonitzades.

La realitat, però, és més complexa. Els fets de Nova York serien tres i no un únic incendi: la vaga de treballadores del tèxtil de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton i el de la Triangle Shirtwaist Company el dia 25 de març de 1911. En aquest últim van morir 142 obreres (la majoria immigrants joves) que l’any anterior havien protagonitzat una vaga per demanar millores laborals de la fàbrica.

El Dia Internacional de la Dona queda fixat en la data del 8 de març a partir de la sortida al carrer (en protesta per la manca d’aliments) de les dones russes el 8 de març de 1917.


Sabíeu que…?

– Les dones constitueixen la meitat de la població mundial.
– Realitzen les dues terceres parts del treball que es fa al món.
– Guanyen el 10% dels salaris totals.
– Només disposen d’un 1% de la propietat mundial.
– El seu salari és ostensiblement inferior al dels homes (guanyen de mitjana un 22,55% menys que ells).

 

Més informació a Curiositats www.curiositats.cat

 

Foto: JonathanIchikawa via Foter.com / CC BY-NC-SA

donaguerrera800

Foto: JonathanIchikawa via Foter.com / CC BY-NC-SA

Comments are disabled

Comments are closed.