/ Bellesa / Llueix un escot atractiu aquest estiu

Llueix un escot atractiu aquest estiu

Amb una pell delicada, una gran tensió i poques cures, l’escot reapareix com les flors a la primavera, si és que la pluja ens deixa, i vam descobrir que, potser, té sequedat, alguna arruga o alguna taca. Per eliminar-les i, encara millor, prevenir la seva aparició, no deixis de llegir els nostres consells.

Extremadament fina i delicada

La pell de l’escot té poques glàndules sebàcies i sudorípares i el seu teixit conjuntiu i adipós és molt fi, pel que és una pell delicada, poc gruixuda i amb tendència a la deshidratació. A més, suporta el pes de les mames i és l’únic que les manté fermes, per la qual cosa, si no es té cura adequadament, pot presentar flacciditat. Aquesta és la raó per la qual les arrugues que apareixen són en forma de petits plecs.

Per si això no fos suficient, produeix poca melanina, el pigment que ens bronzeja i protegeix de forma natural del sol. En l’escot hi ha uns 1.400 melanòcits (les cèl·lules que creen la melanina) per mil·límetre quadrat, mentre que a la cara hi ha més de 2.000 en el mateix espai. És fàcil entendre perquè l’escot es crema davant del sol abans que qualsevol altra zona del cos.

Hidratació i tractament

Un senzill gest quotidià com estendre el tractament facial al coll i l’escot eviten la sequedat cutània i ajuden a que l’escot es defensi millor de l’envelliment. Això sí, no estenguis la crema des la cara cap avall, ja que d’aquesta manera s’augmenta la flacciditat de la zona. La forma correcta d’aplicar els tractaments en l’escot és des dels pits cap al coll, sense desplaçar els teixits, i en suaus moviments circulars que realitzen un massatge d’efecte tensor.

El tractament facial que utilitzis diàriament és més adequat per l’escot que el corporal, ja que la pell d’aquesta zona s’assembla més a la de la cara que a la resta del cos, que és bastant més gruixuda i compta amb majors defenses. Si ja han aparegut taques o arrugues, escull un cosmètic que combati l’envelliment cutani específic per aquesta zona o opta per una crema facial antiedat que, a més, indiqui que és «per cara i coll».

Protecció solar

Com hem comentat, l’escot és una zona especialment sensible a l’aparició de taques fosques causades pels raigs ultraviolats del sol. És imprescindible utilitzar un fotoprotector d’índex alt (SPF 30 o més), tant per evitar l’aparició de taques com perquè les existents no s’enfosqueixin més. Si tendeixes a cremar-te o et apareixen granets i vermellors a conseqüència del sol, utilitza mocadors i altres peces de roba per protegir l’escot. De passada, et protejerán de la flacciditat, ja que el sol també deteriora les fibres elàstiques de la pell.

Encara que és difícil eliminar les taques solars, pots tractar-les a la nit amb un cosmètic despigmentant. A més, és convenient realitzar exfoliacions de tant en tant per aclarir-les. Utilitza sempre exfoliants facials que no tinguin partícules d’arrossegament. I si les taques són molt grans o resistents, o canvien de color, mida o forma, acudeix sense dubtar-ho al dermatòleg.

Higiene quotidiana

Al matí, no dirigeixis el doll de dutxa amb aigua calenta a l’escot, ja que només aconseguiràs augmentar la deshidratació i la flacciditat. Per la mateixa raó, evita els guants de crin i similars, les exfoliacions amb productes corporals i els sabons agressius.

Tant si utilitzes maquillatge com si no, neteja l’escot cada nit amb el desmaquillant o netejador que utilitzis per la cara i, després, hidrata la zona amb una crema adequada o aplica els tractaments de nit.

El truc diari: la dutxa pot ser un dels teus millors aliats anti-flacciditat. Acábala amb aigua freda a l’escot durant uns minuts, amb el doll a baixa pressió. El que tensa és el fred, no la pressió de l’aigua que, si és forta, causarà l’efecte contrari, el despenjament.

Mira sempre cap endavant

Mantenir una postura correcta ajuda enormement a que l’escot realitzi la seva funció de sosteniment de les mames i no es produeixin arrugues ni flacciditat. La postura adequada és mantenir l’esquena recta, amb les espatlles cap enrere i el cap dret mirant al capdavant. També és convenient no dormir cap per avall, cosa que provoca els plecs que acaben marcant-se com arrugues. Millor mirant al sostre, amb el cap lleugerament més alta.

Per la mateixa raó, escull un sostenidor adequat a la mida i pes del pit i que s’adapti bé al teu cos. No ha de quedar ni prieto ni folgat. En cas d’embaràs o lactància, extrema les cures i adapta els teus sostenidors perquè el major pes de les mames no repercuteixi en el teixit de sosteniment de l’escot. També al realitzar exercici físic és important que escullis un sostenidor esportiu adaptat tant a les mames com l’exercici que realitzaràs, ja que el moviment facilita el despenjament. Si tens problemes de flacciditat o estries, oblida l’aeròbic, la zumba, els steps o l’equitació. Són molt més recomanables activitats físiques com la natació o el senderisme.

 

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

escot-nuvia

Comments are disabled

Comments are closed.