/ Bellesa / Nuvis, com cuidar la barba

Nuvis, com cuidar la barba

Els homes són cada vegada més conscients de la importància de la seva imatge en tots els àmbits de la seva vida i les barbes han estat la confirmació d’això. L’home busca sentir-se més guapo i amb més personalitat, amb perilles, bigotis, barbes, i fins i tot tenyint les seves barbes! T’ensenyem com cuidar la barba i t’animem a que comparteixis aquesta entrada amb els teus amics, nuvi, marit, pare, germans, companys de treball i tots els homes que t’envolten que tinguin barba.

Quan parlem de barba i bigoti, una de les primeres coses que cal saber és la importància de la seva cura. La cura de la barba depèn que et facin petons o no et besin, que et besin i deixis un bon record, o que passis al costat de qualsevol persona i li generis una bona impressió. Tant la barba com el bigoti requereixen que l’home sigui molt polit. No podem oblidar que factors com el tabac, el menjar o fins i tot la mateixa segregació de greix cutània poden fer que aquest petó sigui un mal record.

Respecte a l’estil, cada home requereix d’un de diferent. Hi ha tres tipus clars: l’home extravertit i innovador que vol provar amb dissenys de barba d’actualitat: solen ser llargues i de forma ben definida, ja sigui de bec o més quadrada; l’home conservador i d’aires clàssics la vol ben retallada i amb un disseny ajustat al seu rostre; i l’home més introvertit, amb barba curta de tres o quatre dies que no arrisca massa. El bigoti també és tendència en totes les seves variants, des del bigoti més casual al més extrem, com el que lluïa Salvador Dalí.

Per mantenir la barba i el bigoti perfectes és recomanable acudir a la barberia com a mínim cada 15 dies per retallar-la i perfilar. Per captar fidelitzar els seus clients, els barbers s’han posat les piles i han actualitzat els antics rituals de afaitat a través de tovalloles calentes aromatitzades, bàlsams i olis específics.

El dia a dia de la cura de la barba

Com succeeix en la pell i el cabell, la hidratació és fonamental per lluir una barba bonica i ben cuidada. Les barbes requereixen una cura molt especial ja que és un bell molt més dur, porós i crispat que el del cuir cabellut. Per això necessitarem productes especialitzats en barbes. Has de tenir en compte que la barba posseeix olis naturals que intervenen en el seu creixement, fortalesa i brillantor. Si rentes la barba amb massa freqüència, pots acabar amb aquests olis naturals tan importants. El teu has de trobar la teva freqüència de rentat, però una bona pauta seria la de dies alterns, la resta de dies és suficient amb l’aigua de la dutxa. Aquest seria el pas a pas:

1. Per mullar i rentar la teva barba fes servir aigua temperada

2. Reparteix el producte escollit per tota la barba, enfonsant les puntes dels dits fins que arribi a la teva pell. Recorda que ella també existeix i necessita estar neta i hidratada per evitar descamacions i picors. De la mateixa manera que fas quan et rentes el cap, intenta fer massatges a la pell de la cara que queda per sota de la barba, per així estimular els fol.licles pilosos i que la barba creixi més i més brillant.

3. Aclareix la barba amb abundant aigua tèbia i en diverses direccions, per així evitar que quedin restes o residus del sabó utilitzat que puguin provocar-picors o descamacions una vegada que s’assequi la barba.

4. Seca la barba amb una tovallola neta com ho faries (o hauries de fer) amb el teu cabell, suaument. Recorda que el pèl mullat és més vulnerable i trencadís que el pèl sec i si ho fas bruscament, se’t podria trencar la tija del pèl. Pots finalitzar l’assecat amb un toc d’assecador, a temperatura mitjana i aprofitar en aquell moment per estirar una mica els cabells, passant un raspall mentre apliques aire calent.

5. Hidrata la teva barba amb un bon oli específic. No valen les hidratants facials o productes per als cabells. Disposa una petita quantitat de producte (com una moneda de 2 o 5 cèntims, en funció de la llargada de la barba) en el palmell de la mà i frega amb l’altra per repartir el producte. És el moment de posar les mans sobre la zona baixa de la barba i fer penetrar aquest oli per tota ella, com ‘arrugant-la’. A continuació, acaba de distribuir l’oli de les teves mans per la part superior de la barba, a la zona de les teves galtes, i pentina-la amb els dits per fer penetrar l’oli en tota ella. Recorda que és millor utilitzar poc producte i repetir l’aplicació, abans de deixar la barba oliosa.

6. Dóna forma al bigoti. Per a això utilitza una bona cera especialment dissenyada per a això. Reparteix una mica de producte escalfant entre els dits polze, índex i major (o cor) i treballa les puntes de la teva bigoti en la forma que desitgis. Li donarà personalitat!

 

Font: AMIC / Belleza Activa

 

 

barba

Comments are disabled

Comments are closed.