/ Bellesa / Peus de seda: tot el que has de saber per lluir-los amb orgull

Peus de seda: tot el que has de saber per lluir-los amb orgull

Ja no hi ha més remei. Hem de destapar els peus i deixar que respirin perquè la calor és ja insuportable. Si les altes temperatures t’han agafat per sorpresa, t’oferim quatre consells perquè puguis destapar i presumir d’ells en qüestió de minuts.

Adéu butllofes i rascades
Encara que recuperis de l’armari aquelles sandàlies que et van acompanyar fidelment tota la temporada passada sense cap molèstia, és possible que si te’ls poses avui et provoquin una ampolla. El problema està en la manca d’hidratació del peu, que fa que per la fricció es produeixin rascades i, després d’elles, doloroses butllofes. La solució està en el problema que la causa: hidrata perfectament els teus peus abans de posar-te el calçat d’estiu i les ampolles formaran part del passat.

No més dureses
Quan la pell està exposada a pressió contínua, s’accelera la producció de cèl·lules i es forma una gruixuda capa de pell morta coneguda com dureses. Les dureses es formen per una pressió mantinguda en el temps, fonamentalment en zones encoixinades. Estan formades per una capa gruixuda de cèl·lules mortes, de poca profunditat i solen aparèixer a la planta del peu i en els talons, i són d’un color groc / marró fosc. El millor que podem fer per acabar amb elles és anar variant de calçat, que aquest no ens estrenyi els peus i anar eliminant, periòdicament, les durícies.

Peus que fan olor a roses…
Encara que puguis pensar el contrari, la suor en els peus és necessari. Gràcies a ell es refresquen els peus i la seva pell es manté suau i flexible. No obstant això… en ocasions els peus fan olor molt malament… Per controlar l’excés de sudoració, tria mitjons de materials naturals com el cotó i sabates que permetin que el teu peu transpiri. D’aquesta manera reduiràs la proliferació de fongs i bacteris que causen la mala olor. Una altra manera de prevenir els fongs és utilitzant un esprai desodorant antibacterià.

Si tot i així no aconsegueixes el teu objectiu, pots recórrer a una crema anti-olor. Una costum sana per als teus peus és anar alternant les sabates, deixant-les assecar perfectament de la suor. A més també pots recórrer als desodorants en esprai per a les sabates o plantilles fetes de carbó actiu per ajudar a eliminar les males olors.

Ungles precioses
El toc final a uns peus sans és uns peus bonics, i això s’aconsegueix maquillant les ungles dels teus peus. T’expliquem com fer-te tu mateixa la pedicura:

– Després d’una higiene suau, deixarem els peus submergits 5 minuts en aigua tèbia: un mètode més ràpid i eficaç per proporcionar benestar. Per multiplicar els efectes afegirem productes efervescents, que realitzen un micromassatge estimulant i relaxant alhora.
– Les pells mortes s’acumulen amb gran facilitat al taló i la planta formant dureses que incomoden i enlletgeixen els peus. Per eliminar callositats i asprors utilitzarem llimes especials o pedra tosca sobre la pell prèviament assecada amb una tovallola.
– Submergirem els peus una vegada mes per eliminar les pells mortes i realitzarem un massatge amb olis essencials. Si la pell està excessivament seca aplicarem una màscara nutritiva, que deixarem actuar uns minuts.
– Un cop retirada la mascareta procedirem al tall i llimat de les ungles dels peus.
– Final del ritual. Decoració de les ungles amb els esmalts que més t’agradin, que poden ser idèntics als colors utilitzats en les mans o en contrast.

Font: AMIC / Belleza Activa

 

 

 

peus-macos

Comments are disabled

Comments are closed.