/ Bellesa / 10 Consells per cuidar la teva pell a l’hivern

10 Consells per cuidar la teva pell a l’hivern

En uns dies estarem oficialment a l’hivern. És el moment de pensar en cuidar la nostra pell d’acord amb l’estació. L’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) ofereix un decàleg per aconseguir-ho.

1. Prevenir i combatre la deshidratació accentuada pel fred: cal triar una bona crema hidratant i per a això han de portar components “humectants” que atreguin l’aigua dins de la pell, com la glicerina, propilè-glicol, urea, lactat sòdic, etc. i components amb efecte oclusiu, que serveixen de barrera, per impedir la pèrdua d’aigua epidèrmica, com són la lanolina, silicona i els seus derivats, etc.

2. Disminuir les arrugues superficials: emprar cosmètics que continguin hidroxiàcids, retinol i / o vitamina C.

3. Si estan una mica més marcades, afegir cosmètics amb pèptids que disminueixin el to muscular.

4. Protecció solar: no oblidem que gran quantitat de sol el rebem mentre realitzem les nostres activitats diàries, també a l’hivern, de manera que hem d’emprar el fotoprotector diàriament, l’índex de protecció serà més elevat si es realitzen esports d’hivern, sobretot esquí.

5. Afegir complements orals amb vitamines antioxidants del grup A, B, C i E, que, encara que no reverteixin l’envelliment, si milloren la seva aparença.

6. Si han aparegut taques, utilitzar alguna substància despigmentant, bé afegida a un cosmètic si aquestes són suaus o indicada pel dermatòleg.

7. No oblidar una neteja acurada, matí i nit, triant una netejadora suau, que no augmenti l’agressió diària que el fred ocasiona.

8. Evitar en el possible els canvis bruscos de temperatura al passar d’un ambient caldejat per la calefacció a l’aire lliure, amb temperatures molt baixes, ja que això augmenta la possibilitat d’aparició de vasos dilatats amb vermellors antiestètiques.

9. Disminuir la ingestió d’alcohol i el consum de tabac doncs, juntament amb el fred, disminueixen la vascularització cutània amb el que augmenten les vermellors i la deshidratació.

10. Recordeu que és la millor època per sotmetre a tractaments de rejoveniment, tipus peeling o làser.

 

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

 

pell-hivern

Comments are disabled

Comments are closed.