Esports d’hivern sense perill per a la pell
A l’hivern el sol ens afecta de manera diferent que a l’estiu. Per triar el protector solar més adequat no només hem de tenir en compte el nostre tipus de pell, sinó també les condicions meteorològiques i els factors que influeixen en la radiació solar. Un bon exemple és l’efecte reflector de la neu. També l’altura ja que a mesura que ens allunyem del nivell del mar, cada 300 metres s’incrementa en un 4% la possibilitat que aparegui un eritema. Per això, com més altura, major ha de ser la protecció. A més de protegir el teu cos amb material esportiu de qualitat, has de protegir moltíssim la pell que queda al descobert.
A la muntanya, sobretot si està nevada, cal utilitzar sempre protecció solar, encara que hi hagi núvols o boira. Els raigs UVA penetren igualment a través dels núvols causant perilloses cremades.
A l’hivern cal fer servir un índex de protecció major que a l’estiu ja que el sol és més fort a la muntanya que a la vall o a la platja.
La radicació solar és més intensa a la muntanya, pel seu reflex a la neu, el que pot causar greus danys a la visió. Cal protegir els ulls amb ulleres de sol amb protecció contra els raigs UVA quan es realitzin esports a la muntanya.
La sequedat de l’aire i les baixes temperatures deshidraten la pell. Cal evitar la sequedat, vermellors o esquerdes repetint l’aplicació de cremes de forma regular.
Els llavis, nas i els ulls són àrees molt sensibles al vent, al fred i al sol de l’hivern. Cal protegir aquestes zones amb un producte amb una base oliosa més intensa i un bàlsam labial que eviti la sequedat i possibles cremades.
Després d’un dia a l’aire lliure cal aplicar un after sun ric per restaurar el nivell hidrolipídic de la cara i evitar l’envelliment, assegurant així un llarg i permanent to bronzejat.
No s’ha de guardar els protectors solars d’un any per l’altre. Els filtres solars perden part de les seves propietats amb els canvis de temperatura i el pas del temps.
Font: AMIC / Belleza Activa