/ Bellesa / Objectiu: dir adéu a les taques facials

Objectiu: dir adéu a les taques facials

Encara que són un dels principals motius de preocupació de la majoria de les dones durant tot l’any, després de la temporada estival les taques encara ens preocupen més. Som conscients que l’exposició al sol les propicia, però és que és tan agradable deixar-se acariciar per els seus rajos …

Si després de l’estiu has descobert alguna taca no detectada o si les que ja tenies s’han pronunciat més, aquesta és la teva entrada. T’expliquem què són els melasmes i com pots combatre’ls amb productes cosmètics. Comencem!

Els melasmes

Es denominen així les taques pigmentàries marronoses o negroses múltiples, llises i mal delimitades que se solen presentar a la cara, galtes i front. Aquestes taques, pròpies de les pells envellides pel pas del temps, es produeixen per una sobreproducció de melanina. Són una de les principals conseqüències de l’exposició solar excessiva i de vegades s’associen a trastorns hormonals, a la presa d’anticonceptius, a l’ús de determinats cosmètics o fàrmacs.

Causes que originen el melasma

En ocasions el sol és l’únic responsable de l’aparició de les taques, però també pot succeir que només sigui un factor desencadenant. Això vol dir que les taques (embaràs, anticonceptius, malaltia …) poden arribar a desaparèixer per si mateixes quan cessa la causa que la provoca. Però si un cop ha sortit aquesta taca es pren el sol, aquesta s’agreuja, s’enfosqueix i cal tractar de aclarir-la.

– Melasmes per embaràs: són taques benignes i solen aparèixer a partir del tercer mes, però és estrany que surtin després del període de gestació. Tampoc necessàriament sorgeixen en el primer embaràs, pot fer-ho en embarassos posteriors o mai. En aquest cas la taca sorgeix sense necessitat que hi hagi una exposició al sol, però és cert que es potencia amb ell.
– Melasmes per la ingesta d’anticonceptius: poden aparèixer als mesos d’haver iniciat el tractament. L’extensió de les lesions no es correlaciona amb la durada temporal de la ingesta dels anticonceptius. El melasma causat per teràpia hormonal sol ser més resistent al tractament que el melasma causat per l’embaràs.
– Melasmes per exposició al sol: la radiació ultraviolada pot produir peroxidació dels lípids en les membranes cel·lulars, que condueix a la generació de radicals lliures, que poden estimular els melanòcits a produir melanina en excés. A vegades també poden aparèixer a causa d’una malaltia greu o per la ingesta d’encerts medicaments, alguns fotosensibles, i així ho expressa en el seu prospecte, antibiòtics, tetraciclines, antiinflamatoris, diürètics, antidepressius i els citats anticonceptius.

Font: AMIC / Belleza Activa

 

bellesadues

Comments are disabled

Comments are closed.