/ Bellesa / Objectiu una talla menys. Tendència al sobrepès

Objectiu una talla menys. Tendència al sobrepès

El teu problema són aquest parell de quilos que cada any et van guanyant terreny i que “hi són, just en aquest michelin”? O potser has augmentat de volum de forma general, però sense gairebé adonar-te ni canviar d’hàbits. Tens una tendència al sobrepès.

Els quilos poden estar localitzats en els malucs, l’abdomen o les cuixes, o distribuir-se per tot el cos sense que puguis dir “hi són, just aquí”. Però evidentment tu els notes quan et poses aquesta faldilla de fa un parell d’anys o et puges a la bàscula.

La tendència al sobrepès o l’obesitat sol ser genètica, però està condicionada al tipus de vida que portem: sedentària i amb una gran oferta alimentària. Mengem més del que gastem, i lògicament sumem quilos. Però, a més, pot ser que hagis intentat mil vegades eliminar-ho amb dietes estrictes sense aconseguir-ho. Aquest és un dels problemes amb que més ens trobem les dones. I és que davant d’una dieta baixa en calories hi ha tres tipus de persones: les que perden pes de seguida sense problemes; les que no perden al principi i, després, baixen de cop; i les que de seguida s’adapten a la nova situació i “economitzen” tot el que poden les poques calories que ingereixen. És a dir, ho aprofiten tot per poc que mengin. Així, no només baixen molt poc de pes amb una dieta hipocalòrica, sinó que en menjar de nou sense restriccions el seu cos “aprofita” per si de cas torna a passar gana i “guarda” greix per quan no n’hi hagi, i el pes es dispara.

Si el teu problema és el greix, només hi ha una recepta: exercici físic regular, una dieta baixa en calories i molta paciència. Perquè pots perdre una talla en una setmana, però mantenir requerirà que segueixis esforçant. Encara que això no vol dir que t’amargues, al contrari. Hi ha trucs per convertir un dinar baixa en calories en un excel·lent àpat i no cal deixar-se la pell al gimnàs.

L’opinió de l’expert

Una manera de saber si el teu problema és el greix és consultar amb el metge. Sempre val la pena que abans de decidir-te per qualsevol règim ho consultis amb ell, ja que et donarà un cop de mà i és qui millor pot aconsellar-te. A nivell mèdic l’excés de greix en el nostre organisme es pot diagnosticar per diferents mètodes. Un d’ells és a través de l’analitzador de composició corporal que permet determinar entre d’altres la massa magra i greix, l’aigua corporal total i el metabolisme basal. Es tracta d’una bàscula que mesura més que el simple pes i que et dirà si el teu problema és que acumules aigua o greix, el que et permetrà afinar amb la dieta i l’exercici adequat.

Les causes dels cúmuls grassos són multifactorials: una deficient circulació sanguínia i limfàtica; la menopausa, en què els canvis hormonals generen canvis en el cos augmentant els dipòsits de greix, principalment en el ventre; la genètica, la vida sedentària, la manca d’exercici, determinats medicaments, una alimentació poc equilibrada i en la majoria dels casos excessiva, l’estrès o un consum excessiu d’alcohol o tabac. Per combatre aquests dipòsits grassos haurem de corregir més d’un hàbit incorrecte.

Caldrà substituir de la nostra alimentació la majoria d’aliments de rebosteria o aquells excessivament salats, conserves, menjar precuinat com pizzes o hamburgueses, gelats, fregits, formatges grassos, embotits, etc. i canviar-los per una alimentació més sana a base de verdures, fruites, lactis desnatats, peixos i carns magres. En lloc dels greixos saturats, utilitzar oli d’oliva. Els dos litres de líquid que es recomana beure cada dia haurien de ser preferiblement d’aigua mineral, o en forma de tisanes, en lloc de begudes alcohòliques, ensucrades o carbonatades. I consumir aliments rics en fibra per evitar el restrenyiment.

Però també és important seguir altres pautes de conducta que ajuden a evitar el sobrepès. Per exemple, no utilitzar roba molt ajustada, seure amb les cames creuades o portar talons alts, ja que totes elles dificulten la circulació i afavoreixen l’acumulació de greix. Per descomptat, cal acostumar-se a fer exercici. Practicar esports com la natació, bicicleta, patinatge… o caminar.

Si el teu problema és més gran que perdre una talla, no ho dubtis: consulta amb el metge especialista. És l’única persona que pot ajudar-te de veritat a evitar el sobrepès i l’obesitat. Vuit de cada deu persones que han acudit a l’especialista per reduir pes ho han aconseguit (dades de la campanya “Perd pes, guanya vida” de la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició -SEEN- i la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat – Seedo-). També pots recórrer a tractaments estètics específics per reduir els dipòsits de greix localitzats, com sessions de mesoteràpia o infiltracions subcutànies, cremes específiques reductores, massatges localitzats per millorar la circulació sanguínia, accelerar l’eliminació de toxines i greixos i ajudar a recuperar el to muscular, electroteràpia i hidroteràpia.

Plantes que t’ajuden

La pinya, o ananàs, és una de les millors plantes per tractar tant la cel·lulitis com la retenció de líquids. Conté un enzim, la bromelanina, capaç de fraccionar les macroproteínas accelerant la seva digestió i facilitant la seva eliminació. Així, mobilitza els dipòsits de greix i afavoreix la desinfiltración. A més, aquesta mateixa enzim evita l’augment de la insulina en sang provocat per l’absorció de sucres ràpids (brioixeria industrial, dolços, etc) i, per tant, el seu emmagatzematge en forma de greix. Alguns dietistes recomanen realitzar una “cura de pinya” una vegada per setmana. Consisteix a prendre únicament pinya natural durant tot el dia, per desintoxicar i afavorir l’eliminació de greixos. A diferència d’altres similars, com la de la poma o la del meló, en aquest cas hauria de funcionar. Un consell: menja’t la part central o tronc de la pinya, que se sol rebutjar, és on hi ha més bromelanina.

Hi ha plantes que augmenten la despesa calòrica en l’organisme. Entre elles destaquen la taronja amarga (Citrus aurantium); les llavors de guaranà, més riques en cafeïna que el te o el mateix cafè, també estimulants de la combustió de greix, i el cacau, la major font d’antioxidants coneguda. Totes elles estimulen la combustió dels greixos i acceleren el metabolisme. D’entre les varietats de te, el te vermell i el verd són els més recomanables per la seva acció lipídica.

Altres plantes augmenten la sensació de sacietat, com el fucus, una alga rica en minerals, o el glucomanan (konjac), capaç d’absorbir cent vegades el seu volum en aigua a l’estómac.

La spirulina, una alga rica en proteïnes, vitamines i minerals, és un suplement alimentari molt indicat en cas de dietes de baixes calories, ja que suprimeix la sensació de gana i ajuda a suportar l’esforç físic que realitza el cos en aquesta situació.

El chitosan, per la seva banda, no és una planta, sinó un producte derivat de la dura pell dels crustacis marins. Aquesta fibra actua com un “absorbe-greixos” en arribar a l’estómac, ja que atrau els greixos i, com no digereix, s’elimina juntament amb elles. El chitosan és capaç d’absorbir fins a cinc vegades el seu pes en greix. Si es pren abans del menjar s’aconsegueix evitar que una part dels greixos ingerits es quedi en l’organisme.

Font: Belleza Activa/ AMIC

 

vestitguapu

Comments are disabled

Comments are closed.