/ Bellesa / Manté la teva pell sana amb sucs de fruita naturals

Manté la teva pell sana amb sucs de fruita naturals

No, no ens hem avançat a la tardor. És que som fans del suc de magrana. I del de nabius, de raïm, de grosella, de mango… Són tan rics i estan tan plens d’actius bons per a la salut i la bellesa de la nostra pell que hauríem de prendre’ls tot l’any. T’expliquem per què i com aconseguir-ho fàcilment.

Els sucs de fruites i verdures estan de moda des de que les famoses publiciten les seves propietats saludables. Però tots i totes nosaltres ja sabíem, i les nostres mares i àvies també, que el suc de taronja és ric en vitamina C, que allunya els refredats i combat l’envelliment cel·lular. A més, és molt adequat en el cas de pells cansades i desvitalitzades per la seva capacitat d’estimular les defenses cutànies.

No és l’únic famós per les seves virtuts. Tradicionalment, es recomanava prendre suc de magrana per enfrontar-se al rigor de l’hivern. I és que és un dels que conté més antioxidants que protegeixen de la degeneració cel·lular i l’envelliment, per la qual cosa és eficaç per combatre les arrugues, reafirmar i enfortir la pell. (Pots trobar més informació sobre aquesta fruita en el nostre post Granada per protegir la teva pell del fred).

També és ric per a la pell, i és boníssim, el de nabius. En uns dies comencen a recollir-se en Estats Units, on s’anomenen cranberry. A Espanya es diu nabius als vermells (Vaccinium macrocarpon) i els blaus (Vaccinium cyanococcus), cosa que provoca confusions, encara que són una mica diferents. Un altre error habitual és confondre’ls amb les groselles (Ribes rubrum). Són fruites de diferents espècies, amb qualitats nutritives i organolèptiques diferents. Els nabius vermells són rics en polifenols, substàncies antioxidants boníssimes per a la pell, i són coneguts per la seva eficàcia per tractar infeccions urinàries. Per la seva banda, els blaus són rics en antocianines, els pigments responsables del seu color, les propietats antioxidants encara estan en estudi, ja que se sap que són de les més altes entre les fruites. Afavoreixen la microcirculació, pel que són molt recomanables per a tractar problemes de la pell, les mucoses i els ulls, i tenen propietats antiinflamatòries i astringents, molt adequades en cas de pells grasses i acne.

Beneficis de les fruites i el seu suc a la pell

Els cítrics (mandarina, llimona, taronja …) contribueixen a reduir el nivell de triglicèrids, colesterol i àcid úric, contribuint a que l’organisme estigui lliure de toxines i la pell respiri i es vegi lluminosa. A més, són potents antioxidants (combaten l’envelliment) pel seu alt contingut en vitamina C.
El raïm conté polifenols que ajuden a mantenir la bellesa de la pell. Encara que és rica en sucres, s’utilitza com cura depurativa i aprimant. També és tonificant i activa el sistema circulatori, de manera que evita la retenció de líquids i l’aparició de varius.
La maduixa també és depurativa i astringent, aclareix la pell (contraresta les taques fosques) i conté més vitamina C que qualsevol cítric.
 La pinya és diürètica i desintoxicant, s’utilitza per tractar la cel·lulitis causa que conté bromelanina, un enzim capaç de trencar i mobilitzar els dipòsits de greix i afavoreix la desinfiltración. A més, aquesta mateixa enzim evita l’augment de la insulina en sang provocat per l’absorció de sucres ràpids (brioixeria industrial, dolços, etc) i, per tant, el seu emmagatzematge en forma de greix.
 Les cireres estan especialment indicades per aconseguir un bon to de pell i lluitar contra l’envelliment cutani, ja que són riques en vitamina A i C, portants antioxidants.
 Els gerds són riques en vitamina C.
El mànec, gràcies al seu contingut en vitamina A, betacarotè, potassi i vitamina C, està indicat per mantenir el bon funcionament de l’activitat cel·lular cutània.
 La poma conté pectina, una fibra que contribueix a regular el nivell de sucre en sang i controlar el colesterol.
 La papaia té un alt contingut en vitamina C, betacarotè i papaïna, que ajuda a digerir millor els aliments absorbir així els seus nutrients.
 La pera té un alt contingut en fibra dietètica, vitamina C i potassi, per la qual cosa és ideal per a dietes anticel·lulítiques, així com per evitar el restrenyiment, un trastorn que deixa la pell mat i sense vida.

Font: AMIC / Belleza Activa

 

fruites

 

Comments are disabled

Comments are closed.