Protecció solar perfecta: utilitza la quantitat de fotoprotector adient
Tots els dermatòlegs estan d’acord: per regla general fem servir menys protector solar del qual hauríem. De fet, la majoria de les persones utilitza una quarta part de la quantitat de producte que els laboratoris utilitzen per mesurar l’eficàcia del SPF i que, com a conseqüència, la protecció real és inferior a la que indica l’envàs del fotoprotector. Avui t’expliquem, d’una forma molt senzilla, la quantitat de fotoprotector que t’has d’aplicar per estar correctament protegid@.
Com ja saps, el protector solar s’ha d’aplicar tranquil·lament i a consciència vint minuts abans d’anar a la platja o piscina i cal repassar totes les zones del cos, fins i tot raconets com el buit del coll, l’empeny dels peus i les orelles. Això ens assegurarà que la pell absorbeixi perfectament el producte i que ja estiguis protegid@ des del primer minut a la teva arribada a la platja o la piscina. Però no n’hi ha prou amb una aplicació ràpida i lleugera perquè el producte duri més temps, no! Perquè el producte actuï de la forma prevista s’ha de fer servir la quantitat adequada i reaplicarla freqüentment per mantenir la protecció, sobretot després d’haver nedat, transpirat o assecat amb la tovallola. Aquesta és la dosificació perfecta:
– Tub airless (normalment s’utilitzen per fotoprotectors facials) 7 pulsacions de mitjana per la cara i el coll d’un adult.
– Tubs amb tap:
1 dit de producte per a la zona 1
2 dits de producte per a cadascuna de les zones de 2 a 11
– Esprais: 12 polvoritzacions per a cadascuna de les zones de 2 a 11. En aquest tipus de presentacions, sobretot en les seves modalitats de “boira”, cal tenir en compte que si s’utilitza l’aire lliure la brisa o aire poden dur gran part de producte. Millor utilitzar-lo en una zona interior.
– Estic: al juliol, efectuar passades sobre la zona a protegir
Conèixer el tipus de pell que tens és fonamental per escollir el fotoprotector més adequat. No és el mateix ser pèl-roig, amb ulls blaus i pell clara, tenir el cabell castany, amb ulls marrons i la pell fosca.
Algunes propostes de fotoprotecció
Necessitaràs un fotoprotector per la cara i un altre per al cos, sense oblidar els estics per cobrir alguna taca o cicatriu. A més, a cada persona li agrada una textura i escollir un fotoprotector adequat al teu gust és fonamental perquè t’animarà a utilitzar-lo: a moltes dones ens agraden el tacte oli o oli sec, que pel normal horroritza als homes. Ells prefereixen esprais fàcils d’utilitzar i que s’absorbeixen ràpidament fins i tot sobre zones poblades de pèl. Pel que fa als nens, potser el millor són les llets, que s’apliquen fàcilment i s’absorbeixen també amb rapidesa. En realitzar les teves compres has de tenir en compte:
– L’eficàcia o categoria de protecció solar (baixa, mitjana, alta o molt alta)
– L’índex de protecció (SPF) enfront de la radiació UVB (comprès entre 6 i 50+)
– L’índex PPD, la garantia de protecció enfront dels UVA (indicat amb un cercle UVA)
– La zona d’aplicació (cara, cos, …), la quantitat i la manera d’aplicació.
Font: AMIC / Belleza Activa