/ Blog / Núvies embarassades

Núvies embarassades

Casar-se embarassada, o com dirien alguns de penal, sembla estar a l’ordre del dia. En aquest article volem resoldre alguns dels dubtes més habituals de les núvies que es casen en estat: comentar-ho o no a les famílies abans de la boda, quin tipus de vestit pot quedar més bé, etc.

La noticia d’un bebè, no només us canviarà les vostres vides, sinó els vostres plans de boda. Sobre tot si encara falten uns quants mesos per al gran esdeveniment. Canviar o no la data de la boda dependrà de vosaltres i de la possibilitat de canviar la data amb el lloc de la cerimònia o amb el restaurant (o pensar si ho podeu celebrar en un altre lloc).

Un dels primers dubtes que tindreu és si comunicar-ho o no a la família. Tot dependrà del caràcter dels vostres familiars, de la relació que tingueu amb ells i de si els hi ho voleu dir abans de la boda.
Si els vostres pares són xapats a l’antiga, penseu si és convenient dir-ho abans de la boda o no, si falta poc per a la boda potser és millor esperar-vos, però si encara falta temps, heu de pensar que serà inevitable que la gent es doni compte i per tant és preferible que ho sàpiguen quan abans millor i que els hi hagueu dit vosaltres.
Si els vostres pares tenen una mentalitat més oberta, o hi ha molta comunicació amb ells, estaria bé que els hi digueu. Penseu en les possibles reaccions i estigueu preparats per a qualsevol d’aquestes.
Penseu que una cosa és comunicar-ho als vostres pares, ells (en teoria) han de ser els primers en saber-ho, i una altra de molt diferent és dir-ho a la resta de la família. Tot dependrà del temps que falta per a la boda, de la vostra relació amb ells i de si ho voleu dir o no (penseu que normalment les parelles esperen uns tres mesos abans de dir la noticia obertament).

Si ja havies escollit el teu vestit de núvia, hauràs de comentar que t’has quedat embarassada al lloc a on t’has comprat el vestit. Si vols continuar portant el vestit que ja havies escollit, pensa que hauràs de fer diferents proves, ja que les teves mides aniran augmentant. Si vols canviar el vestit, pregunta si això és possible, escull un vestit que t’agradi i pensa com et quedaria amb panxeta.
Un dels dissenys que millor queda a les núvies en estat és el tall imperi, a més està molt de moda i és perfecte pels primers mesos d’embaràs. Va ajustat fins a sota el pit i la faldilla pren volum i no marca la cintura.

Per evitar que els malestars típics de l’embaràs estiguin presents durant el dia de la boda, només has de seguir els consells clàssics dels experts i de les vostres mares (així com entendre una mica les necessitats del vostre cos). Algun d’aquests trucs són: menjar galetes salades al llevar-te, emportar-te alguna cosa dolça per passar el dia, realitzar més menjars però amb menys quantitat, evitar els menjars molt condimentats, preguntar al ginecòleg sobre si pots o no prendre alcohol (i amb quina mesura), prendre líquids, assignar a algun familiar o amic per a què t’acompanyi al bany quan ho necessitis per a que no se t’embruti el vestit, evitar contraure el teu abdomen, i sobre tot relaxar-te i gaudir d’aquest gran dia.

Des de GuiaNupcial us recomanem que visiteu Socpetit.cat, el nostre portal de pares i mares líder a Catalunya. Entreu a Socpetit  www.socpetit.cat

nuvies-embarassades

Comments are disabled

Comments are closed.