/ Bellesa / Com aconseguir que el perfum duri més temps

Com aconseguir que el perfum duri més temps

Un dels obsequis més repetits durant les festes nadalenques és el perfum. Per això avui dediquem la nostra atenció a com aconseguir que el teu perfum duri més temps sobre la teva pell i t’expliquem quines són les zones més adequades per a ser polvoritzat el perfum i per què no has de fregar els canells a l’utilitzar-lo, un costum molt habitual…

Pell seca i perfum
Sabem que un mateix perfum no fa olor igual en totes les persones. Però també pot succeir que el mateix perfum a la mateixa dona (o el mateix home) unes vegades faci olor més que altres. El motiu és el grau d’hidratació de la pell.

Una pell ben hidratada està perfectament preparada perquè el perfum deixi anar el seu halo de fragància molt millor que en una pell seca, per això el perfum durarà més si ho utilitzes després de dutxar-te i hidratar la teva pell.

Si no disposes de la crema hidratant de la mateixa línia, t’oferim un truc, per al qual necessitaràs una hidratant corporal sense perfum. El truc és molt senzill: posa a la teva mà la quantitat de crema hidratant neutra que vagis a utilitzar per al teu cos. A continuació polvoritza-la amb la teva fragància i barreja-la. Ara només has d’escampar-la pel teu cos. Si cal, repeteix l’operació.

Una altra manera de fer que el perfum duri més és aplicant diferents capes de perfum. Si disposes de tota la línia associada a la fragància (gel de bany, hidratant, desodorant i fragància) i vols arreglar-te ‘per sortir a triomfar’, endavant , però si no, compte! pots passar-te i la teva fragància pot esdevenir ofensiva per als que t’envolten per massa intensa.

Zones calentes per al perfum

La pell és el millor suport del perfum, encara que hi ha certes parts del cos que són més adequades que altres pel fet que aquest necessita calor per desprendre tots els seus aromes. Aquestes zones calentes, són aquelles on batega la sang: en els plecs del coll, darrere de les orelles i als canells. L’aplicació serà encara més eficaç si vaporitzes les zones una mica humides i càlides, com temples, coll i clatell, entre els pits, engonals, turmells, buits dels ronyons, sobre el melic, plec intern dels colzes i genolls, etc. D’aquesta manera, les molècules oloroses es desenvoluparan harmoniosament i, sobretot, duraran més.

Una de les grans preocupacions pel que fa al perfum i la pell és la possibilitat que aquest la taqui, però ja no passa. Un dels elements que la tacava era l’oli essencial de bergamota natural, però avui dia es tracta prèviament per evitar problemes de fotosensibilitat. El que sí que poden tacar és la roba, sobretot si el perfum té un color intens, per això és millor no aplicar-lo sobre teixits blancs o clars.

No freguis els canells després de perfumar-los

Es tracta d’una costum molt arrelada entre homes i dones. Quan et regalen una fragància o la vols provar tendeixes a polvoritzar-la sobre el teu canell i fregar-la amb l’altre. Això és un error! No només provocarem que les notes olfactives del perfum s’evaporin abans sinó que a més reaccionaran de manera diferent a la nostra pell. Si percebem l’olor d’una fragància és perquè s’evapora en contacte amb la teva pell. Si en lloc de deixar que cursi el seu procés natural i que les molècules del perfum s’alliberin de forma gradual, freguem els nostres canells, elevant la seva temperatura, aconseguirem que la fragància s’evapori més ràpidament i et perdis, per exemple, les notes de sortida, que desapareixeran gairebé instantàniament. Després de polvoritzar la teva fragància, deixa que aquesta s’assequi per si sola. L’experiència serà més agradable…

 

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

perfum-nuvia

Comments are disabled

Comments are closed.