/ Bellesa / L’acne, què és i com es pot tractar

L’acne, què és i com es pot tractar

Afecta un 76% dels adolescents i el 65% de les dones de 25 a 35 anys europees també ho pateix. És l’acne i sol aparèixer en la pubertat, l’edat més difícil i quan s’està més pendent de la imatge enfront dels altres. En alguns casos pot representar un afecció greu, produeix ansietat i depressió i condiciona la relació social, per la seva connexió directa amb l’autoestima. Per aquest motiu, és fonamental emprar els tractaments necessaris per mantenir la pell amb tendència acneica en el millor estat possible.

Què és l’acne?
L’acne és una malaltia de les glàndules sebàcies que dóna lloc a una obstrucció dels porus del canal pilosebaci i unes lesions en forma d’erupció denominades barbs. Donada la seva extraordinària freqüència, es pot considerar la malaltia cutània més comuna.

Estudis recents assenyalen que la dieta no és factor determinant en la seva aparició, encara que una alimentació equilibrada és sempre molt més recomanable en aquests casos. Per contra, els factors genètics, els canvis hormonals, la contaminació ambiental, l’estrès, el sol i una mala higiene facial poden constituir-se en desencadenants. Les pells amb més propensió són els greixos, que es mostren brillants, encara que també la resta es poden veure afectades. L’acne s’instal·la a la cara, però també a les espatlles, esquena i les zones que envolten el tòrax. Apareix abans en les noies joves, encara que són els nois els que desenvolupen les seves formes més greus.

D’altra banda, també cal tenir en compte que l’acne pot deixar marcada la pell de per vida. Les cicatrius que pot deixar a la pell s’han convertit en una de les principals preocupacions per a les persones que pateixen d’acne.

Consells per cuidar la pell acneica:
– La neteja diària de la pell acneica s’ha de fer amb productes seboreguladors i antibacterians que evitin la seva propagació.
– Mai has de manipular les zones afectades, hàbit que contribueix a la seva extensió i l’aparició de marques i cicatrius.
– Les pells grasses també necessiten hidratació, però en aquest cas s’han de triar productes específics que contribueixin al seu equilibri, especialment de tipus hipoal·lèrgic. Els que contenen àcid salicílic, vitamina PP i agents antisèptics són els més recomanables per la seva acció antiinflamatòria, bactericida i reguladora.
– En els casos més greus és molt important acudir a un dermatòleg, qui determinarà teràpies mèdiques amb medicaments per via oral o tòpica.
– Exfoliar la pell és aconsellable sempre que els grans no estiguin infectats. Per a les neteges de cutis en profunditat és millor anar a un centre d’estètica en el qual es determinarà el tipus de productes i tècnica més adequada a cada cas.

 

Font: AMIC / Bellesa Activa

 

acne

Comments are disabled

Comments are closed.