/ Bellesa / Augment de pit, preguntes i respostes

Augment de pit, preguntes i respostes

Llargs mesos de lactància materna, el pas del temps, l’herència genètica, les dietes d’aprimament… Moltes són les causes que fan que el nostre pit perdi aquella fermesa de la joventut. En altres ocasions la asimetria de les mames fa que ens sentim poc segures amb la nostra imatge… Tots aquests motius (i alguns més) porten a moltes dones a plantejar-se la possibilitat d’un augment de pit, i és quan sorgeixen tots els dubtes…

En aquesta entrada donem resposta a les més habituals preguntes relacionades amb l’augment mamari. Per això comptem amb la col·laboració de Multiestética.

Dades generals de la intervenció per un augment de mames:

  • Temps d’intervenció: 1-2 hores
  • Tipus d’anestèsia: general
  • Temps d’hospitalització: 24 hores
  • Recuperació: 7 dies

Quines contraindicacions existeixen per a una intervenció d’aquestes característiques?
El metge cirurgià haurà de valorar aquells casos en què l’operació d’augment de pits no està indicada. En aquest sentit, a priori, està contraindicada en dones amb problemes de coagulació o que presentin malalties cardiovasculars. Tampoc s’aconsella en persones que presenten malalties cròniques, sistèmiques o autoimmunes. Igualment, no està indicat en dones embarassades o que estiguin alletant, ni en menors d’edat. Si la pacient fuma o beu alcohol de manera habitual també haurà de consultar amb l’especialista. Serà el cirurgià el que valori la idoneïtat o no d’aquesta operació.

Quan notaré els efectes?
Els resultats comencen a apreciar-se transcorreguts uns dies després de la intervenció.

Quines complicacions poden sorgir?
Els riscos que existeixen són: encapsulament, pèrdua de sensibilitat -sobretot a la zona dels mugrons-, inflor, dolor agut, infecció del teixit que envolta l’implant, producció de llet, febre, malestar general, desplaçament de pròtesis, trencament de pròtesi.

Com es desenvolupa la intervenció?
L’operació consisteix en una petita incisió que pot realitzar-se en la zona de l’aixella, sota el solc mamari o a la part inferior de l’arèola. El cirurgià crea una butxaca davant del múscul del pit o darrere d’aquest. També pot optar per col·locar la pròtesi sota la fàscia del múscul o seguir la tècnica “Dual-Plane”, que consisteix a col·locar la meitat de la pròtesi sota la glàndula mamària i l’altra meitat darrere del múscul. Depenent de la zona on s’hagi realitzat la cicatriu, la intervenció serà més o menys complexa. Serà el cirurgià el que valori com accedir a la zona a tractar i on col·locarà la pròtesi.

Quines cures cal seguir després de la intervenció?
Després de la intervenció i durant 24 hores la pacient haurà de portar un embenat de compressió. Posteriorment haurà de portar posat un sostenidor postquirúrgic durant 4 o 6 setmanes.

Quan podré fer vida normal?
En primer lloc, es recomana fer repòs entre 4 i 7 dies, reprenent progressivament l’activitat diària, sempre amb moderació. Podrà rentar-se la zona passades 48 hores, sempre prestant atenció a les cicatrius. Durant les tres o quatre setmanes següents d’evitar l’exposició solar, així com la ingesta d’alcohol i el tabac. Tampoc podrà fer grans esforços amb els braços.

On puc informar-me sobre metges cirurgians per a una intervenció quirúrgica?
El portal Multiestética ofereix un amplíssim llistat de professionals i centres mèdics. La nostra recomanació és que demanis cita amb diversos dels seus professionals i et posis en mans d’aquell amb qui et sentis més còmoda i t’ofereixi més confiança. No dubtis a sol·licitar informació sobre el professional escollit.

 

Font: AMIC / Bellea Activa

 

 

Comments are disabled

Comments are closed.