/ Bellesa / Claus per protegir la teva pell del fred

Claus per protegir la teva pell del fred

El fred, el vent, la manca d’humitat i els canvis bruscos de temperatura afecten a la nostra pell a l’hivern. T’expliquem quines són les claus per tenir la pell cuidada, flexible i protegida.

En aquesta estació, la pell s’exposa a condicions externes adverses relacionades amb la climatologia, però també a altres condicions com són les variacions brusques de temperatura o altres factors com la contaminació i la pol·lució (principalment provinent de les calefaccions i dels cotxes) que afecten negativament a la pell: els nivells d’hidratació i nutrició cutanis són paràmetres que es veuen afectats immediatament. En el cas de la sequedat i deshidratació de la pell, la funció barrera s’altera i la nostra pell no és capaç de compensar i protegir-nos davant els factors que poden afectar la pell. Aquesta és una de les principals raons per les que necessitem protegir i compensar aquests canvis per mantenir no només una pell capaç de realitzar les seves funcions.

Tantes agressions fan fràgil la pell i la fan vulnerable: la barrera cutània es desestabilitza, augmenta la pèrdua insensible d’aigua i les cèl·lules cutànies pateixen una deshidratació intensa. A causa d’aquesta sensibilització la pell envelleix prematurament, perd elasticitat, es fa més seca, les membranes cel·lulars s’alteren i es formen arrugues.

Principalment, les zones més exposades són les que requereixen més atenció: mans, llavis i cara en general. Però també hem de tenir en compte que zones que ens estiguin exposades patiran alteracions, de manera que també cal hidratar especialment braços i cames, incidint en aquelles zones que presenten més sequedat de forma natural, com colze o genolls . Per fer front a tot això, el millor és aportar a la pell de la cara i del cos una hidratació extra i fins i tot una nutrició que en altres moments de l’any seria innecessària.

Per exemple, és important utilitzar…

– Sèrums: l’hivern és un període en què la pell necessita més ajuda que mai i en què les dones, de la mateixa manera que porten una peça sobre d’una altra, estan més disposades a superposar cosmètics a la pell.
– Cremes i emulsions nutritives, respectant, evidentment, els tipus de pell, els gustos, les exigències i les particularitats de cada dona (necessitat o no de maquillar-se, amb o sense maquillatge de fons, etcètera)
– Peelings suaus (que cal evitar en pells irritades per refredat), necessaris en una època en què s’apliquen més productes a la pell i en què el rostre està més exposat a fregaments de la roba, un factor de descamació.
– Màscares hidratants i nutritives aplicables d’una a tres vegades per setmana, segons l’estat del cutis, i fins i tot cada dia si es tenen moltes molèsties a la pell.
– Cremes de mans: almenys dues vegades al dia, al matí i a la nit, just abans d’anar a dormir. En aquesta última aplicació, sigues més generosa i aplica com si d’una màscara es tractés
– Bàlsams labials: que has d’aplicar cada vegada que surtis al carrer o quan notis que el seu efecte protector ha desaparegut.

Font: Belleza Activa

 

fred-pell

Comments are disabled

Comments are closed.