/ Bellesa / Veritats i mentides sobre els efectes del sol a la pell

Veritats i mentides sobre els efectes del sol a la pell

Cada estiu es plantegen dubtes sobre algunes creences populars entorn dels efectes del sol a la pell.
Aquí teniu la resposta a algunes qüestions:

Si estàs bronzejat, no et cremes

Hi ha la creença que la pell, un cop bronzejada, ja està protegida i, per això, després dels primers dies d’exposició, ens relaxem a l’hora d’aplicar cremes solars. La recurrent frase de si estàs bru, no et cremes. Res més lluny de la realitat. L’exposició sense protecció solar produeix des de fotoenvelliment cutani (arrugues, taques solars, flacciditat cutània i deshidratació de la pell) a cremades greus i, fins i tot, melanoma (càncer de pell).

La millor manera de preparar la pell per a l’estiu és mantenir-la en perfectes condicions durant tot l’any mitjançant peelings diaris i una correcta hidratació, i intensificar aquestes cures unes setmanes abans de l’exposició solar.

L’«efecte lupa» de l’aigua

Si alguna vegada ens van dir que a l’aigua et poses més bru, no ens estaven enganyant. Les gotes sobre la nostra pell generen un «efecte lupa» i, per tant, més risc de cremades solars. L’aigua augmenta, almenys, un 10% dels raigs absorbits per la pell pel que, després de cada bany, és aconsellable assecar-se amb una tovallola i replicar el protector solar.

El sol pot millorar l’acne

Qui no ha sentit que l’acne millora amb el sol i l’aigua de mar? Els efectes positius del sol i l’aigua de mar sobre el nostre organisme no són cap mite. En molts casos, el sol pot millorar l’acne, ja que seca la pell i evita la proliferació de sèu, encara que no en tots. És important utilitzar cremes protectores del sol adequades per a la pell acneica, ja que una crema solar greixosa pot desencadenar un brot.

És possible la depilació làser a l’estiu?

Abans de provar aquest mètode és important no donar-se banys de sol ni sotmetre a raigs UVA, almenys durant el mes previ a la sessió de làser. Després del tractament, s’han d’evitar els focus de calor com la sauna, la piscina o els banys amb aigua calenta. També és necessari utilitzar protecció solar molt alta i començar productes cosmètics nous per evitar al màxim els danys, ja que els filtres solars poden haver perdut efectivitat en els fotoprotectors oberts fa temps.

Font: AMIC/Belleza Activa

 

sol-estiu-2015

Comments are disabled

Comments are closed.